Zelma, Rajmund
-7 °C
-3 °C

Putyinos mezben hergelte a törököket az orosz focista

2016.02.17. 10:47

A Lokomotiv Moszkva futballistája, Dmitrij Taraszov kedden politikai akcióval hívta fel magára a figyelmet.

A novemberben, Törökországban lelőtt orosz vadászgép miatt amúgy is feszült orosz–török viszonyra még rátett egy lapáttal, amikor az Európa-liga-meccs után a meze alatti Putyin-pólót kezdte mutogatni, amelyen a legudvariasabb elnök felirat szerepelt.

 A törökök egyértelmű provokációról beszélnek.

Az orosz klub, valamint Taraszov is komoly büntetésnek néz elébe, mivel az UEFA szigorúan tiltja a politika megjelenését a futballstadionokban.

Taraszov nem kér bocsánatot, sőt furcsa magyarázkodásba kezdett:

Ő az én elnököm. Tisztelem, és meg akartam mutatni, hogy minden körülmények között támogatom. Csak a tiszteletem jele volt kiírva a pólóra.

A szír válság miatt a két ország közti feszültség már a meccs előtt tapintható volt. Isztambulban a hatalmas rendőri készültség ellenére is több helyen támadás érte az oroszokat szállító buszt, amelyet palackokkal dobáltak meg. A rendőrség szerint három embert vettek őrizetbe emiatt.

A meccs visszavágóját (a Lokomotiv a Fenerbahce otthonában 2-0-s vereséget szenvedett) jövő csütörtökön rendezik Moszkvában, szinte biztosan Taraszov nélkül.

Friss. Az UEFA már bejelentette, hogy fegyelmi eljárást indít Taraszov ellen. Az R-Sport orosz hírügynökség UEFA-közeli forrásból úgy értesült, hogy legalább tíz mérkőzésre eltilthatják a játékost, és a Lokomotiv is számíthat szankciókra, mivel az európai szövetség általában nagyon komolyan fellép a politikai tartalmú üzenetek ellen. Igor Lebegyev országgyűlési képviselő, az Orosz Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottságának tagja élesen bírálta, ostobaságnak nevezte Taraszov tettét.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.