Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Itt az idő, új stadiont terveznek a Herthánál

GettyImages-154107352
2016.03.21. 23:07

Nem lesz jobb alkalom arra, hogy elővegyék egy új stadion tervét a Herthánál, véli a berlini csapat klubigazgatója, Michael Preetz, aki szerint túl nagy az Olimpiai Stadion, és akár egy kisebb helyszínnel is beérnék.

A hétvégi, Ingolstadt ellen 2-1-re megnyert bajnokin 40385 nézője volt a Herthának, ezzel teljesült Dárdai Pál születésnapi kívánsága, hiszen ő legalább 40 ezer nézőt kért a mérkőzésre. Az viszont tagadhatatlan, hogy 74475 férőhelyes stadionban nem számít kiemelkedőnek a 40 ezer néző, sőt, még az 50 ezres sokéves átlag sem.

Éppen ezért úgy gondolják a Herthánál, hogy egy kisebb, 60 ezer férőhelyes, de csak futballarénának kialakított helyszínnel is beérnék, árulta el a Kickernek Preezt. Az Olimpiai Stadion lecserélése viszont sem egyszerű, sem gyors nem lesz. Az 1936-os olimpiára készült pályát 2000-04 között 240 millió euróból újították fel a németországi világbajnokságra, ennek ellenére már 2008-ban felmerült, hogy új stadionra lenne szüksége a berlinieknek, a tervet viszont a 2010-es kieséskor teljesen elvetették.

Most viszont, amikor Dárdai Pál csapata óriási meglepetésre a harmadik helyen áll a Bundesligában, újra aktuális lett a kérdés. Az egyetlen baj az, hogy nincs megfelelő forrás a Herthánál egy ekkora arénára, a berlini önkormányzat pedig biztosan nem vág bele egy ilyen mértékű beruházásba.

Az biztos, hogy a Hertha mostani bérleti szerződése 2017-ig szól az Olimpiai Stadionnal, ezt Preetzék maximum egyszer hosszabbítanák meg, akkor sem túl hosszú időre, tehát meglehetősen hamar komoly támogatóra kellene találniuk.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Év végi utazás

Ajándékozzon utazást, töltse a karácsonyt és a szilvesztert külföldön!