Auguszta
-3 °C
2 °C

Dárdai négypontos előnnyel ünnepli 40. születésnapját

2016.03.19. 17:27

A Herthát üldöző Schalke és Borussia Mönchengladbach pénteki meccsét előbbi nyerte, ezzel megszerezte a negyedik helyet a bajnokságban és egy pontra megközelítette Dárdai Pál csapatát, így a berlinieknek mindenképpen nyernie kellett szombaton az Ingolstadt ellen ahhoz, hogy Gladbach rontását kihasználva tovább biztosítsák dobogós helyüket.

Ezt a biztosítást viszont nem siette el a Hertha, kényelmesen, kockázat nélküli játékkal kezdett a 10. helyen álló csapat ellen, és komoly helyzet vagy veszély nélkül hozta le az első félidőt. A másodikban viszont fokozatosan növelték a tempót, és alig 10 perc játék után már gólhoz is jutottak.

Egy labdaszerzés után Marvin Plattenhardt indult meg a balon, ő tette középre, ahol a védőt megelőző Haragucsi Genki lőtt a kapuba Ramazan Özcan feje fölött. Negyedóra sem telt el a japán gólja után, amikor a végig magabiztosan játszó Hertha lényegében el is döntötte a mérkőzést. Haragucsi ezúttal előkészítő volt, a jobbról tökéletesen tette át keresztbe a hosszún érkező Salomon Kalounak, aki nem is hibázott, és 2-0-ra növelte a Hertha előnyét.

I lletve csak úgy tűnt, hogy eldöntötték, mert az egy pillanatra megingó berlini védelem teljesen üresen hagyta egy támadásnál Lukas Hinterseert, aki közelről könnyedén fejelt a hálóba 2-1-re szépítve.

A veszély viszont nem múlt el ezzel teljesen, a hajrában a vendégek egyre bátrabban támadtak, és némi meglepetésre éppen pontrúgásokból tudtak helyzeteket kialakítani, azokat viszont a Hertha kis szerencsével átvészelte.

A 2-1-es győzelemmel a berlini csapat tökéletes ajándékot adott a szerdán 40. születésnapját ünneplő Dárdainak, hiszen a Hertha már 4 pont előnnyel áll a harmadik helyen hét fordulóval a bajnokság vége előtt. A következő fordulóban, április 3-án viszont újabb komoly rangadó jön, ugyanis a jelenleg ötödik helyen álló Mönchengladbach ellen játszanak idegenben.

Eredmények

Wolfsburg-Dartmstadt 98 1-1

Hamburg-Hoffenheim 1-3

Werder Bremen-Mainz 05 1-1

Köln-Bayern München 0-1

Hertha BSC-Ingolstadt 2-1

később

18.30 Eintracht Frankfurt-Hannover 96