Patrick Kane lassan történelmet ír

2015.11.26. 10:19

A nap leglátványosabb meccsén kelet két legjobbja, a Montréal és a New York Rangers csapott össze és Devante Smith-Pelly két góljával a Canadiens kiütötte ellenfelét, így már egyedül vezeti a konferenciát. Tomas Plekanec három gólpasszt osztott ki, a fiatal Mike Condon jól lépett be Carey Price helyére. A Rangers is kapust cserélt, az utolsó 10 percben Antti Raantának csak egyszer kellett védenie. Nem áll le Patrick Kane, két gólpasszt adott a San Jose ellen győztes meccsen és már 17 meccse pontszerző. Már csak négy meccsre van Bobby Hull franchise-rekordjától. 17 meccsig legutóbb a pittsburghi Pascal Dupuis jutott el négy éve. Az amerikai hokisok közül csak Eddie Olczyk és Phil Kessel volt ennél jobb, de ők is csak eggyel. Kane 43 ponttal és 23 gólpasszal vezeti a rangsort.

Története egyik legrosszabb sorozatán van túl a Nashville, amely három gólképtelen meccs után végre betalált, sőt háromszor is a Buffalónak és nyerni tudott. A Predators a Columbustól, majd Minnesotától is 4-0-ra, utána a NY Rangerstől 3-0-ra kapott ki. A Sabres 0-3-ról kapaszkodott, de egyenlíteni már nem tudott. A Nashville 227 perc 39 másodperc után tudott gólt ütni.

John Tortorellával megváltozott a Columbus játéka, amióta az edző október 21-én Todd Richardsot váltotta, 16-ból kilencedszer nyert a Blue Jackets. Sidney Crosby két gólt ütött, Jevgenyij Malkin pedig gólpassza után a hosszabbításban döntötte el a St. Louis elleni meccset a Pittsburgh javára. Az orosz hokis 8 gólnál és 11 gólpassznál tart. Gödörben viszont a Blues, az utolsó nyolc meccséből ötödször kapott ki.

A Winnipeg 3-3-ig tudta tartani a lépést Washingtonban, aztán jöttek az oroszok. Dmitrij Orlov győztes gólt ütött, majd Jevgenyij Kuznyecov két gólpassz után betalált. És, hogy teljes legyen a sor, Alekszandr Ovecskin is eredményes volt.

Az Edmonton Nail Jakupov 100. asszisztjával és Benoit Pouliot 100. góljával még vezetett Észak-Karolinában, aztán jött a Hurricanes és négyet vert a Jakupovot aztán sérülés miatt elveszítő Edmontonnak. a Vancouver megtalálta a győzelemhez vezető utat. Az után, hogy hét meccsből hat vereséget szenvedett Radim Vrbata két góljával és Ryan Miller 31 védésével legyőzte a Minnesotát. Az Islanders 0-1-ről fordított a Philadelphia ellen, Casey Cizikas emberhátrányból egyenlített.

Egy fiatal tehetség döntötte el a Detroit-Boston meccset. A 21 éves bostoni Frank Vatrano góljával kezdődött és a hosszabbításban ért véget a meccs. Élete hetedik meccsét játszó amerikai draft nélkül került az NHL-be. Az amerikaiak fejlesztési akadémiáján nevelkedett, majd tavaly már az AHL-ben játszott öt meccset. Egy hónapja hívták fel az AHL-ből. A detroiti Pavel Dacjuk a 300. gólját ütötte. Valtteri Filppula szétlövésben ütött büntetőjével győzte le a Tampa a Los Angelest.

Az Arizona Max Domi két asszisztjával és Antoine Vermett két góljával volt jobb az Anaheimnél. Az Ottawában is egy újonc varázsolt, Shane Prince két gólt ütött és még gólpasszt is adott, Craig Anderson 40 védésig jutott a Colorado ellen. Prince-nek ez volt a 15. meccse és az első góljai.

New York Rangers-Montreal Canadiens 1-5

Pittsburgh Penguins-St. Louis Blues 4-3, hosszabbítás után

Washington Capitals-Winnipeg Jets 5-3

Carolina Hurricanes-Edmonton Oilers 4-1

Minnesota Wild-Vancouver Canucks 2-3

Buffalo Sabres-Nashville Predators 2-3

New Jersey Devils-Columbus Blue Jackets 1-2

New York Islanders-Philadelphia Flyers 3-1

Detroit Red Wings-Boston Bruins 2-3, hosszabbítás után

Tampa Bay Lightning-Los Angeles Kings 2-1, szétlövés után

Arizona Coyotes-Anaheim Ducks 4-2

Colorado Avalanche-Ottawa Senators 3-5

San Jose Sharks-Chicago Blackhawks 2-5