Pedig már 10 góllal vezetett a Veszprém

2008.04.06. 20:42
28-28-as döntetlent játszott az MKB Veszprém a svájci Schaffhausen otthonában a férfi kézilabda KEK elődöntőjének első mérkőzésén. Remek eredmény lenne ez, ha a magyar csapat nem vezetett volna menet közben már 10 góllal is.

Tízgólos előnyt elherdálva ért el 28-28-as döntetlent az MKB Veszprém a svájci Schaffhausen otthonában a férfi kézilabda KEK elődöntőjének első mérkőzésén, de így is nagy az esélye a fináléba kerüléshez.

Az első tíz percben mindkét csapat jól védekezett, a hazai találatokra mindig jött válasz. A ritmus a veszprémi Cosma kiállítása alatt megtört, de a svájci gárda elhúzni nem tudott.

Ezzel együtt a támadójáték nem volt tökéletes, a 18. percben, 8-8-nál Mocsai Lajos vezetőedző időt kért. Nemsokára sikerült fordítani, a csereként beállt Perez gyorsan triplázott, Peric remekelt a kapuban. A 26. percben, 11-14-nál már a hazaiak trénere próbálta rendezni a sorokat, hiába, mert a szünetre féltucat gólnyi volt az előny.

A folytatásban két számjegyű lett a különbség, amely ugyan valamelyest csökkent, de a biztos vezetés ekkor még nem forgott veszélyben.

Az utolsó negyedórára azonban összekapta magát a Schaffhausen, óriási hajrába kezdett és folyamatosan zárkózott fel. Az igazsághoz tartozik, hogy a veszprémiek elkényelmesedtek, és már képtelenek voltak újra felpörögni. A végén nem sikerült megszerezni a győzelmet, két másodperccel a lefújás előtt egyenlített a lelkes hazai együttes.

A Veszprém így is esélyes, de a jövő szombati, hazai visszavágó nem lesz könnyű.

Eredmény

Férfi KEK, elődöntő, 1. mérkőzés:
Schaffhausen (svájci)-MKB Veszprém 28-28 (12-18)