Nagy Lászlóért bejelentkezett a Veszprém

2012.04.30. 13:49
114923683
Fotó: Lars Baron

Nagy László, a spanyol EFE hírügynökség szerint megerősítette, hogy a Veszprém több milló eurós vételi ajánlattal jelentkezett a Barcelonánál.

Csütörtökön az Index is megírta, az MKB Veszprém tárgyalhat a leigazolásáról a12 éve Spanyolországban játszó kézilabdázóval. Nagy hosszabbítani szeretne a Barcelonával, de egyelőre nem sikerült megállapodnia a klubvezetőkkel. Nagyot nem marasztalták, azt mondták neki, hozzon ajánlatokat. Az EFE hírügynökség tudomása szerint Nagy a veszprémi ajánlattal péntek este állt a vezetőség elé, miután a Barcelona nem jutott be a legjobb négy közé a Bajnokok Ligájában.

Nagynak még egy évre szóló szerződése van a Barcelonával, a Marca szerint a kivásárlási ára három millió euró. Naggyal spanyol edző, Antonio Carlos Ortega is érkezhet a Veszprémbe. Megállapodás még nem született, de a Barcelona felkészült arra, hogy megválik a pénteken spanyol állampolgárságot is szerző játékostól. A helyére a Valladolidban kézilabdázó Eduardo Navarro Gurbindo kerülhet.

Nagy távozását az is befolyásolhatja, hogy melyik ország válogatottjában akar kézilabdázni. A spanyol állampolgársága, és az, hogy hamarosan három éve nem játszott a magyar válogatottban, lehetővé teszi, hogy spanyol színekben induljon az olimpián. Ha hazatér, valószínűleg a magyar válogatottságot is vállalja. A Magyar Kézilabda Szövetség elnökségi tagja, Borsos Attila korábban azt nyilatkozta: „Nem tudom elképzelni, hogy Nagy Veszprémbe szerződik, és a spanyol válogatottban játszik.”