Kiderült, hogyan csábították vissza Lökét

2014.11.27. 20:01

A Győri ETO KC játékosa, Heidi Löke is ott lesz a decemberi kézilabda-Európa-bajnokságon. A norvég játékost társai egy éjszaka addig győzködték sms-ekben, hogy újra vállalta a válogatottságot.

Löke júliusban jelentette be, határozatlan időre lemond a válogatottságról, majd október végén egy dán-norvég meccs után döntött úgy, hogy visszatér. A Vg.no-nak most el is mondta, mik játszottak közre ebben.

A dánoktól elszenvedett vereség után Nora Mörk küldött neki sms-t éjjel egykor, hogy az lenne számára az igazi karácsonyi ajándék, ha Löke visszatérne közéjük.

A hat éve meghatározó játékosnak számító kézis Magyarországról, online követte a meccset. „Nehéz volt otthon ülnöm. A válogatott mindig sokat jelentett nekem" – mondta Löke, aki két másik társa, Karoline Dyhre Breivang és Camilla Herrem is bombázott üzenetekkel.

Tíz nappal később az ő hatásukra is jelentette be, hogy a magyarországi Eb-n már játszik a csapattal.

Úgy érzi, a pár hónap alatt nem eshetett ki a ritmusból, ismeri a többi válogatottat és a játékrendszert is, gond nélkül újra be tud illeszkedni.

A norvégok csütörtök este felkészülési meccset játszottak a dánokka, és 24-21-re kikaptak. Az Eb-n egy csoportba kerültek, Debrecenben küzdenek majd egymással. A középdöntőben a magyar válogatott is játszhat mindkét nemzettel.