Bryant begorombult, és szétverte a Jazzt

2009.04.26. 13:48
Kobe Bryant és a Los Angeles Lakers a tragikus teljesítménnyel elbukott első utahi meccs után elgázolta a Jazzt, már csak egy győzelemre van a továbbjutástól. Hasonlóan áll a texasi rangadó is, a Dallas újabb győzelmével 3-1-re vezet a San Antonio ellen. A Miami is közel áll a továbbjutáshoz. A Denver kikapott New Orleansban.

A jelek szerint Kobe Bryantet is feldühítette a Jazz elleni pénteki vereség során bemutatott produkciója (24/5-tel célzott), mert a 2. Salt Lake City-i meccsen gyakorlatilag egymaga intézte el a Utaht. Bryant közel 70 százalékos mezőnymutatóval ért el 38 pontot, ráadásul az Andy Bynum helyére végre bekerült Lamar Odom is a rájátszásra tartogatta magát: 10 pontja és 15 lepattanója az ezúttal centerposzton játszó Gasol játékával kiegészítve már bárki ellen győzelmet érhet.

Utah-LA Lakers 94-108

Pont: Boozer 23 ill. Bryant 38 Lepattanó: Boozer 16 ill. Odom 15
Gólpassz: Williams 13 ill. Odom 6
A párharc állása 3-1 a Lakersnek

A Jazz az elején még vezetett, de a 2. és a 3. negyedben a Lakers 68 pontjával nem tudott mit kezdeni, itt el is dőlt a meccs. A hazaiaknál a rájátszásban parádézó Carlos Boozer (23 pont, 16 lepattanó) remekül küzdött a Lakers magas embereivel, és a másik húzóember, Deron Williams is kitett magáért (23 pont, 13 gólpassz), de ez sem volt elég a Bryant által húzott LA ellen.

Hiába játszik jól a San Antonio két húzóembere, ha a többiek csak bámészkodnak a pályán. A Dallas elleni texasi rangadón sokat tett pályaelőnye visszaszerzéséért a Spurs, Tony Parker elképesztően nagyon játszott (43 pont), és Tim Duncanre sem lehetett panasz (25 pont, 10 lepattanó), de a többi Spurs-játékos szabadnapot vett ki, a kezdőötös másik három tagja mindössze 14 kosárra dobással próbálkozott, amiből négyet sikerült pontokra váltaniuk.

Dallas-San Antonio 99-90

Pont: Howard 28 ill. Parker 43
Lepattanó: Nowitzki 13 ill. Duncan 10
Gólpassz: Kidd 7 ill. Duncan 7
A párharc állása 3-1 a Dallasnak

A Dallasnak így olyan nagyon meg sem kellet erőltetnie magát, Josh Howard és Dirk Nowitzki belülről, Jason Kidd kívülről volt magabiztos, a játék minden elemében többet mutató Mavs teljesen megérdemelten nyert, és már csak egy győzelemre van a nyugati konferencia első komoly meglepetésétől.

Megrázta magát a New Orleans, és a két Denverben elszenvedett vereség után legyőzte a Nuggetst első hazai meccsén. A Hornetsben ezúttal tarthatatlan volt Chris Paul, az irányító 32 pontja mellett kiosztott 12 gólpasszt is, rajta kívül David West 19 pontja és 9 lepattanója érdemel említést a meccs végét kis híján elszórakozó New Orleansban, amely végül külső játékosainak köszönhetően behúzta a szépítést.

New Orleans-Denver 95-93

Pont: Paul 32 ill. Anthony 25
Lepattanó: West 9 ill. Martin 10
Gólpassz: Paul 12 ill. Anthony 5
A párharc állása 2-1 a Denvernek.

A Nuggetsben Carmelo Anthony és Chauncey Billups volt a legeredményesebb, de egyikük sem dobott jó százalékkal, a különbséget a végre magára találó Kenyon Martin jelenthette volna (12 pont, 10 lepattanó), de most kevés volt, hogy a palánk alól jobbak voltak a vendégek. A Denver sikerének kulcsa Paul megállítása, ez pedig vasárnap hajnalban nagyon nem sikerült.

Miami-Atlanta 107-78

Pont: Wade 29 ill. Smith 13
Lepattanó: Haslem 13 ill. Horford 9
Gólpassz: Wade 8 ill. Bibby 3
A párharc állása 3-1 a Miaminak.

A Miami pont úgy verte szét az Atlantát, ahogy a Hawks intézte el őt az első játéknapon. A majdnem 30 pontos győzelemhez Dwayne Wade szokásos pontjai mellett mindenki hozzátette a magáét, különösen Jermaine O’Neal játszott nagyot centerposzton, a vendégeknél pedig mindenki rossz napot fogott ki, az Atlanta csak a 3. negyedben mutatott valamit tudásából, de így sem tudott egyetlen pillanatig sem vezetni a remeklő Heat otthonában.