Az utolsó métereken nyerte meg a futamot Marc Marquez

2018.10.07. 11:23

A világbajnokságot vezető Marc Marquez nyerte meg az első Thai GP-t, az utolsó méterekig küzdött a pontversenyben második Andrea Doviziosóval. 

Marquez indult a pole-ból Rossi és Dovizioso előtt. A rajt után is megmaradt ez a sorrend, sőt Rossi egy ideig még vezetett is a futamon, azonban nagyon hamar egyértelművé vált, hogy a Thai Nagydíj győztese a Marquez-Dovizioso duóból kerül majd ki.

A negyedik körben már Dovizioso vezette a futamot (miután Rossi az élen elrontotta a kigyorsítást), a spanyol szorosan mögötte. Marquez ezek után megállás nélkül gyötörte az olaszt, az utolsó kör előtt háromszor is megelőzte. 

DOVIZIOSO AZONBAN MINDHÁROMSZOR VISSZA TUDTA VENNI A VEZETÉST. 

A 26. körben ugyanakkor Marquez próbálkozásai kifizetődtek, sikerült elől maradnia, így az utolsó kanyar előtt már neki kellett védeni a vezető pozíciót. Dovizioso meg is próbálkozott az előzéssel, a célegyenesbe ő fordult be elsőként, azonban a spanyol okosan taktikázott, jobban tudott kigyorsítani és az utolsó métereken visszavette az első helyet.

Marquez a győzelemmel 77 pontosra növelte az előnyét Doviziosóval szemben, négy futammal a szezon vége előtt. A pontverseny harmadik helyén álló Valentino Rossi csak a negyedik lett, már 99 pontos a hátránya.