Olivér
4 °C
8 °C

Befejezi Romano Fenati, aki befékezett az ellenfélnek?

2018.09.11. 11:10

Visszavonulhat a versenyzéstől az olasz Romano Fenati, aki vasárnap, a gyorsaságimotoros-világbajnokság San Marinó-i Nagydíján 200 km/órás sebességnél meghúzta egyik riválisa fékkarját.

A 22 éves Fenati kedden az egyik olasz napilapban azt közölte döntését.

"Mindig azért mentem ki a pályára, hogy nyerjek. Hogy Romano Fenati legyek. De rájöttem, senki nem törődik velem és azzal a fájdalommal, amin keresztül megyek. Így aztán jobb, ha elbúcsúzok. Végeztem a MotoGP-vel, nem indulok többé" - fogalmazott a La Repubblicának a versenyző.

Fenati a Moto2-es futam 23. körében Stefano Manzival szemben követette el a sportszerűtlenséget, ami miatt azonnal kizárták, majd két futamra eltiltották.

A motoros később a Gazzetta.it-nek is interjút adott, ebben viszont már nem mondta ki, hogy befejezi. A kérdésre, hogy a karrierje ezzel véget ért-e, azt felelte:

"Nem tudom. Mondhatok ma valamit, és holnap láthatom máshogy. Most magamban akarom feldolgozni a történteket. Lehet, hogy ez után majd nem akarok visszatérni."

A Motorsport-Total.de-n Fenati azzal magyarázkodott, hogy Manzi a futamon korábban már kétszer meglökte őt.

A pilóta csapata, a Marinelli Snipers közleményben határolódott el Fenati tettétől, azt "megbocsáthatatlannak" nevezte, és elfogadta a büntetést. Egyben jelezte, hogy szerződést bontott a versenyzővel.

Manzi a Gpone.com weboldalnak nyilatkozva azt mondta, Fenati meg akarta őt ölni, és "amit tett, arra nincs mentség", ezért a jövőben nem akar szóba állni riválisával.

Fenati a szezon után készült elhagyni a Marinelli Sniperst, és éppen a Manzit foglalkoztató Forwardhoz, pontosabban a következő szezonban annak alapjaira építkező MV Agustához készült.

Fenati 2012-ben nagy tehetségként érkezett a Moto3-ba, első futamán második lett, a következőt már megnyerte. Hat év alatt 10 versenyen győzött, egyszer második, egyszer harmadik lett a világbajnokságban. Idén lépett feljebb a Moto2-be, sikerek nélkül távozik a szezon alig kétharmadánál. (MTI/Index)

UPDATE: Kedd délután az Olasz Motoros Szövetség (FMI) közölte, hogy bevonta Romano Fenati versenyengedélyét, és szeptember 14-re beidézte kihallgatásra. A licenc nélkül Fenati sehol, semmilyen kategóriában nem versenyezhet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?