Bevitték magukat az erdőbe, aztán csak néztek

2016.01.25. 13:56

A csehországi Nové Mestóban vasárnap a váltóversenyekkel zárult a sífutó-világkupa. A norvégok simán nyertek a nőknél is, de az utolsó körben nem a is dobogóért folyó harc okozott izgalmakat. Két versenyző eltévesztette az elvileg eltéveszthetetlent.

A norvégok elég simán nyertek a 4x5 kilométeres váltóban, ez volt sorozatban a tizedik világkupa-győzelműk. A második helyre meglepetésre az amerikaiak futottak be, akik még sosem szerepeltek még ilyen jól váltóban, korábban csak bronzérmeik voltak. A harmadik helyet Finnország szerezte meg.

A negyedik-ötödik helyért a svéd és a német váltó ment, az utolsó váltótagok, Marika Sundin és Nicole Fessel sokáig együtt haladt. A kétkörös táv első felével nem is volt gond, de a másodikban elnéztek egy kanyart. Úgy száz méter megtétele után érezték, hogy rossz irányba mennek, riadtan tekingettek hátra, mire rájöttek a hibájukra. A szabad stílusúaknak kijelölt pálya helyett a klasszikus stílusúakére tévedtek, ez a lefektetett nyomokból is látszott.

Ezzel a hibával bő fél percet elveszítettek. Szerencséjükre senki nem előzte meg őket, és arra sem volt igazán esélyük, hogy a harmadik helyet veszélyeztessék.

Eltévedtek a sífutó váltók a Nové Mestó-i világkupán

Kettejük közül végül Fessel volt a jobb, a negyedik helyre hozta be a németeket.

A világkupa-szezonban nem ez az első furcsa pályatévesztés, a norvég Heidi Weng Kuusamóban számolta el magát egy körrel és hajrázott értelmetlenül.