Babos Tímea egy győzelemre a Roland Garros főtáblájától

2019.05.23. 15:35

Babos Tímea három szettben legyőzte az olasz Martina Trevisant a francia nyílt teniszbajnokság női egyes selejtezőjének második fordulójában, csütörtökön. A világranglistán 138. magyar teniszező a montenegrói Danka Kovinic (183.) után a selejtező második fordulójában az olasz Martina Trevisannal (157.) találkozott, aki még sosem szerepelt Grand Slam-torna főtábláján.

A verseny honlapjának beszámolója szerint az olasz teniszező kezdte jobban a mérkőzést, és 2:0-ra meglépett, ezután viszont Babos kétszer is elvette ellenfele adogatását, és negyven perc alatt szettelőnybe került.

A második szettet ismét Trevisan kezdte jobban, az olasz 4:1-re elhúzott, majd 5:2-nél ismét elvette Babos adogatását, így bő másfél óra elteltével kiegyenlített.

A döntő szettben mindkét teniszezőnek volt egy-egy brékje, így haladtak az ellenfelek 5:5-ig, ekkor viszont Babos ismét elvette ellenfele adogatását, majd az első meccslabdáját kihasználva megnyerte a 2 óra 34 perces meccset.

A főtáblára jutáshoz – ahol magyar részről alanyi jogon csak Fucsovics Márton szerepel – három mérkőzést kell nyerni, Babos következő ellenfele a világranglista 140. helyén álló bolgár Aliona Bolsova Zadoinov lesz. A legmagasabban rangsorolt magyar női teniszező tavaly a főtábla első fordulójában búcsúzott Párizsban.

Az idei torna további magyar indulói, Stollár Fanny és Balázs Attila már korábban kiesett a selejtezőben.

Eredmény, selejtező, 2. forduló:

  • Babos Tímea-Martina Trevisan (olasz) 6:4, 2:6, 7:5