Hat góllal verte a németeket a vízilabda-válogatott

2010.07.29. 20:17

Gyorsan feledtette a Németország legjobbjaitól a múlt heti, szicíliai tornán elszenvedett vereségét (9-11) a magyar férfi vízilabda-válogatott. A szolnoki barátságos mérkőzésen hattal verte ellenfelét.

Magyarország-Németország 11-5 (4-1, 3-2, 1-1, 3-1)
a magyar góldobók: Hosnyánszky, Varga Dénes 3-3, Biros, Madaras 2-2, Szivós 1

Hamar vezetést szereztünk: a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter megúszás végén volt eredményes, majd ugyanő értékesített egy ötméterest (2-0). A szoros emberfogásból csak egyszer szabadultak a nyitónegyedben a németek, de előbb a 2008-as pekingi olimpiai győztes Hosnyánszky Norbert, majd Szivós Márton vette be a vendégek kapuját, így érdemi előny birtokában vághatott neki a második nyolc percnek a hazai gárda (4-1).

A különbség a folytatásban tovább nőtt. A nagyszünet előtti szépítés után a harmadik játékrészben a németek még közelebb kerültek a házigazdákhoz (7-4), ám Madaras Norbert előbb kapufára lőtt egy ötméterest, aztán viszont látványos góllal javított (8-4).
A zárónegyedben Hosnyánszky büntetőből szerezte saját harmadik találatát, rögtön utána Varga Dénes neve is felkerült a triplázók listájára, majd Madaras duzzasztotta hétgólosra a magyar vezetést (11-4). Így aztán még bőven belefért, hogy a hajrában a németek eggyel csökkentsenek a hátrányukon (11-5).
A két együttes pénteken, szintén 18 órai kezdettel, de már Békéscsabán újabb Európa-bajnoki előkészületi mérkőzést játszik egymással.