Importálhatók a facebookos fotók Google+-ra

2011.07.07. 12:10

Alig egy hete jelent meg a Google+ szolgáltatás, a legújabb közösségi háló a sok között. Az újdonságát a rengeteg funkció és a Google Mail névjegyzékében meglévő kapcsolati kör adja. Egyre többen használják, és egyelőre úgy tűnik, népszerűbb lesz a tavaly kiadott Buzznál.

Az emberek Facebookról való áttelepülését azonban hátráltatja, hogy a felhasználók a rivális közösségi portálon már felépítették a kapcsolati hálójukat, illetve ott van az összes fényképük, posztjaik, megosztásaik. A kapcsolati hálóra volt egy megoldás, importálni lehetett egy Chrome kiterjesztéssel az összes ismerőst Google+ alá, de ezt a lehetőséget azóta blokkolta a Facebook.

Most a képek importálására talált a TechCrunch egy lehetőséget, mellyel az összes Facebookra feltöltött fotót át lehet tenni Picasába, ami ugye alapból kapcsolódik a Google+-hoz is. A Move2Picasa.com oldalon be kell lépni Facebook-connect segítségével, engedélyezni kell az alkalmazást, majd az albumok és képek automatikusan átkerülnek Picasába. Nem migrálódnak ugyanakkor a hozzájuk adott kommentek és lájkok.

A folyamat nem rövid, sok képnél akár néhány óráig is tarthat, amíg az összes kép átkerül. A feltöltött képek között előzetesen nem lehet szelektálni, valamennyi átkerül, legfeljebb utólag törölhetőek azok, melyeket mégsem tartanánk meg.

Ráadásul az exportálás egyelőre szünetel, akkora volt az érdeklődés, hogy az oldal nem bírta a rohamot. A fejlesztők ígérete szerint dolgoznak a probléma megoldásán. Egészen addig, míg a Facebook észbe nem kap és nem blokkolja ezt a lehetőséget is.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM