Profi hekkerek támadtak a Facebookra

2013.02.16. 18:43
A Facebook nyilvánosságra hozta, hogy múlt hónapban egy kifinomult hekkertámadást követtek el a népszerű közösségi oldal ellen, de egyelőre nem találtak arra utaló bizonyítékot, hogy hozzáfértek volna a felhasználók adataihoz. A cég az esettel foglalkozó blogposztban arra is utalt, hogy nem csak őket támadták meg a most használt módszerrel.

A Facebook hivatalos közleményben számolt be arról, hogy támadást indítottak a több mint egymilliárd felhasználót tömörítő közösségi oldal ellen. A támadáshoz használt malware-t a cég egyik alkalmazottja töltötte le a saját laptopjára. Amikor észrevették a kártékony programot, az összes fertőzött gépet megtisztították az ártalmas programoktól, értesítették a hatóságokat és egy, a mai napig tartó nyomozást indítottak, hogy kivizsgálják az esetet. Egyelőre nincs arra vonatkozó bizonyíték, hogy a felhasználók adataihoz is hozzáfértek volna.

A cég szerint nyilvánvaló, hogy a támadás nemcsak a Facebookot érintette. Mivel a közösségi oldalt az elsők között támadták meg, a cég megosztotta a támadásra vonatkozó adatokat az érintett cégekkel.

A Facebook arról nem beszélt, hogy a támadás rajtuk kívül kiket érinthetett. A Twitter február első felében szintén elszenvedett egy hekkertámadást; a mikroblogszolgáltatótól 250 ezer felhasználó nevét, jelszavát, és emailcímét lopták el. A vizsgálat szerint a Twitter elleni támadás nem amatőrök munkája volt. A New York Times, a Washington Post és a Wall Street Journal Kínát nevezte meg a kibertámadások állandóan feltűnő forrásaként, de a kínaiak tagadják ezeket a vádakat.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM