Gyöngyi
2 °C
13 °C

Percenként eladtak egy lemezjátszót

2016.01.05. 07:16

„A letöltések megölik a zeneipart” – állították azok, akik a zeneiparból éltek. "A hanglemezek tönkreteszik az mp3-ipart" – hirdeti egy ironikus pólófelirat. Hát nem a zeneipari moguloknak lett igazuk, hanem az ironikus pólófeliratnak, ugyanis idén karácsonykor az Amazonon nem egy mp3-lejátszóból, hanem egy lemezjátszóból adták el a legtöbbet.

Az átlagos zenehallgató és a jól tájékozott hifista egyformán kevés eséllyel hallhatta a Jensen nevét, pedig az ő egyik lemezjátszójuk volt a karácsony slágerterméke. A JTA–230 típusnevű, beépített hangszórós, háromsebességes lemezjátszó alig ötven dollár, viszont van USB portja a lemezek digitalizálásához, ráköthetjük az Ipodunkat, és a 78-as fordulatszámú lemezeket is lejátssza. A hangja jó eséllyel borzasztó, ennyiért normális lemezalátétet se lehet kapni.

Jensen JTA-230
Jensen JTA-230
Fotó: Amazon

A nagy lemezjátszó-bumm részben a lemezeladások fellendülésének köszönhető, és természetesen nem csak az Amazont érinti. A John Lewis 240 százalékkal javított a lemezjátszó-eladásain, és az HMV a karácsonyi hajrá idején percenként adott el egy lemezjátszót.

Ian Topping, az HMV értékesítési igazgatója szerint idén ez volt az egyik legnépszerűbb ajándék. Érthető: egy dupla lemez is simán belekerülhet negyven-ötven dollárba, és ehhez képest egy olcsó lemezjátszó nem is tűnik olyan nagy beruházásnak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.