Piroska
-10 °C
1 °C

Visszatér a világ leghíresebb lemezjátszója

2016.01.07. 08:22

Az audiofilek kommersz tucatmárkaként tekintenek a Technicsre, és részben igazuk is van, de az egyik lemezjátszójuknak, az SL-1200-nak komoly érdemei voltak a popzene fejlődésében. A Technics nélkül nem lenne hip hop, sem modern tánczene – vagy ha lenne, akkor nem ilyen. Strapabíró munkaeszköz volt, tűrte a szkreccselést, nem hozta zavarba a nagy tűnyomás, és a hangja is magasan verte sok lemezjátszóét.

A Panasonic 2010-ben állította le az SL 1200 gyártását; az eladások folyamatosan csökkentek, az új alkatrészeket beszerzése viszont egyre nehezebbé vált. A régi Technicsek viszont még mindig keresett darabok az Ebayen és a Craiglisten, rendszeresen tűnnek fel zenei apróhirdetésekben, és még a több évtizedes példányokért sem pofátlanság ötszáz dollárt kérni.

A Panasonic tavaly jelentette be, hogy újra gyártani kezdik a lemezjátszót, sőt, rögtön egy továbbfejlesztett változatát. Az idei CES-en már további részleteket is elárultak.

Az új SL 1200 kétféle változatban lesz kapható. A 50th Anniversary Grand Class SL-1200GAE-ből csak 1200 példányban készül, míg a Grand Class SL-1200G lesz a szériadarab. Az előbbi nyáron kerülhet forgalomba, az utóbbi valamikor 2016-ban. Technikai szempontból nincs sok különbség a két lemezjátszó között, de a limitált szériás gép hangkarja magnéziumborítást kapott alumínium helyett. A specifikációk a hivatalos oldalon találhatók, pontos megjelenési dátum és ár még nincs.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!