Sára, Márió
-11 °C
-1 °C

David Beckham-vírus terjed a neten

2004.10.14. 12:17
A vírusírók egy újabb híresség, David Beckham népszerűségét használják arra, hogy elterjesszék kártékony programjukat, írja a BBC.
A vírusos levél szövege szerint a brit futball-legendát kompromittáló helyzetben láthatja, aki rákattint a levélben feltüntetett linkre. Abban az esetben, ha a gyanútlan júzer ezt megteszi, és ellátogat a megjelölt weboldalra, sikeresen megfertőzi számítógépét, és a fertőzést követően a gépe nyitottá válik a hekkerek számára.

A Beckham Windows trójai csak egy példa arra a tendenciára, hogy a víruskészítők egyre több híres ember népszerűségét használják fel vírus-terjesztési célokra. Anna Kurnyikova teniszező, Bitney Spears és Avril Lavigne énekesnők mellett Arnold Schwarzenegger is szerepelt már vírusos levelek tárgyaként.

Fertőzőbb, mint máskor

Beckham személyét és magánéletét övező hatalmas népszerűségéből a szakértők arra lehet következtetnek, hogy ez a trójai a szokásosnál is nagyobb pusztítást is okoz majd. "Az érdeklődés a Beckham család magánéleti pikáns pletykái iránt olyan hatalmas, hogy a megfertőzött számítógépek aránya is meghaladhatja az átlagos arányszámokat" - fogalmaz Graham Cluley, a Sophos antivírus cég munkatársa.

Azzal, hogy megnyitjuk a levelet, a vírus még nem aktiválódik, csupán abban az esetben fertőz, ha a felhasználó ellátogat a feltüntetett weboldalra, letölti és megnyitja a hamis képfájlt, ami elvileg a Beckham-fotót tartalmazza. A Hackarmy nevű program ekkor telepíti magát a gépre és úgynevezett zombihálózatba rendezi a megfertőzött számítógépeket. Az ilyen hálózatokat rendszerint spamek és vírusok terjesztésére használják.

A Beckham vírus Microsoft Windows 95, 98, 2000, NT és XP rendszereket veszélyezteti.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.