Hirdetésblokkoló lesz az Asus eszközeiben

2015.12.28. 13:48

Valószínűleg kevesen tudják, hogy az Asusnak saját böngészője van, pedig ezt találjuk meg a tajvani gyártó androidos okostelefonjain és tabletjein. A társaság azt tervezi, hogy valamikor 2016 folyamán beépíti a böngészőbe az Adblock Plus megoldását, magyarán a telefonjai nagyjából reklámmentessé válnak.

A világszerte eladott pár tízmillió Asus mobil igazán semmiség ahhoz képest, hogy hány milliárd eszközön fut a Chrome, a Firefox, a Safari és az Internet Explorer, de ettől még izgalmas a hír, hogy egy hardvergyártó blokkolni akarja a reklámbizniszt. Nem lennénk meglepve, ha cserébe néhány híroldal élből blokkolná az összes Asus mobil azonosítóját.

Néhány weboldal valóban túlzásba viszi a hirdetések megjelenítését. Csakhogy a legnagyobb portálok könnyen megtehetik, hogy csatlakoznak az Adblock mentesítő programjához, vállalva azt, hogy kordában tartják a hirdetőket. De a szerényebb erőforrással gazdálkodó kisebb oldalak - amatőr webszájtok, blogok - nem biztos, hogy ezzel is ráérnek foglalkozni.

Bár az Apple is beépített hirdetésblokkoló megoldásokat az iOS 9-be, az Asus húzása olyan szempontból érdekesebb, hogy itt az Androidról van szó, és ez a rendszer alapvetően azt a célt szolgálja, hogy a Google minél több hirdetést tudjon megjeleníteni.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM