Miklós
-7 °C
2 °C

Eladták a Commodore-t

2005.01.05. 15:43
Ismét feltámadhat a nyolcvanas évek háztartási számítástechnikájának úttörője a Commodore. A brandet egy digitális zeneterjesztéssel foglalkozó amerikai cég vásárolta meg.

Az 1982-ben bemutatott Commodore 64 a történelem első elérhető árú komputerként úttörő szerepet vállalt a háztartási számítástechnika történetében. A C64 a mai napig a legtöbb példányban elkelt egységes számítógépes rendszer.

Kultusza él. A C64 hívei számára elérhető a retró játékok futtatásához szükséges emulátor Windows PC-hez és Apple Machez, sőt PDA-khoz is.

GOTO 10

A márka népszerűsége a 90-es évek elején indult hanyatlásnak, míg végül 1994-ben csődöt jelentett a Commodore International. A céget felvásárolta a holland Tulip Computers, amely sokféle terméket árusított Commodore névvel, egyebek között USB-s háttértárat és mp3 lejátszót.

A hollandok a legutóbbi nosztalgiahullám hatására azt tervezték, hogy újjáélesztik a Commodore-t, végül mégis eladták a Yeahronimo Media Ventures-nek. A 24 millió eurós üzletet várhatóan három héten belül véglegesítik.

A Yeahronime Media nem zárta ki, hogy újra lesz Commodore számítógép. A cég közölte, hogy "világméretű szórakoztatóipari koncepciót" tervez kidolgozni, de nem szolgált további részletekkel.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.