Mária
-7 °C
3 °C

Márciusra új kütyüvel állhat elő a Microsoft

2006.02.27. 11:01
Még nem tudni, hogy az Apple iPodjával vagy a Sony PSP-jével akar-e versenyre kelni az az új Microsoft-kütyü, amiről még azt sem tudni, hogy hívják majd. Egy misztikus netes reklám alapján elképzelhető, hogy egy hónapon belül bemutatják az Origamit, amely a kampány első része szerint megváltoztatja majd tulajdonosa életét. De hogy így lesz-e, azt még nem tudni.

Találgatással töltötték az elmúlt hétvégét a techbloggerek, miután egyikük rájött, hogy az origamiproject.com-on látható titokzatos flashanimáció mögött maga a Microsoft áll. "Helló, ismersz? Tudod, mire vagyok képes? És hogy hova tudok eljutni? És hogyan tudom megváltoztatni az életedet?" - kérdezi a nézőtől néhány buborék a szájton, amiből egyes szakértők arra következtetnek, hogy a Microsoft nemsokára előrukkol forradalminak szánt kézikütyüjével.

Neve is van: Origami

#alt#
Találgatás No. 1. - Ilyen lesz?
A nem túl eredeti, viszont meglehetősen szűkszavú animáció lázba hozta magát John Markoffot, a New York Times riporterét is. (Markoff arról híres, hogy az FBI-jal közreműködve ő buktatta le a hekkerek hekkerét, Kevin Mitnicket). Markoff a lap szombati számában bocsátkozott találgatásba a csodakütyüről: mivel azt már egy ideje tudni, hogy a Microsoft Origami néven új eszközzel készül visszavágni az Apple iPod-jára, és az Origamiproject péntekre ígér több információt a titokzatos termékről, valószínűsíthető, hogy a készülék a közeljövőben a piacra kerül.

Frank Shaw, a Microsoft szóvivője a múlt hét végén elismerte, hogy az origamiproject.com a céghez tartozik, de nem árulta el, mi a reklám célja. Annyit viszont elhintett, hogy márciusban a Microsoftnak már lesz mondanivalója a misztikus reklámról.

Photoshopban találgatnak

#alt#
Vagy ilyen?
Az egyik legismertebb kütyüblog, az Engadget múlt pénteken bocsátkozott találgatásba az Origamiról, és azért tartja furcsának a titkolózást, mert a Microsofttól mindenki azt szokta meg, hogy már évekkel a piacra dobás előtt bejelenti termékeit. A szájt szerint nem tudni, hogy az Origami az Apple iPodjával, vagy hordozható Xbox-ként a mini Playstationnel, a PSP-vel akar-e versenyezni, esetleg mind a kettővel. A neten terjedő, nagy valószínűséggel rajongók által Photoshoppolt képekből sem derül ki semmi - az egyik szerint az Origami fehér, illetve bézsszínű, érintőképernyős eszköz lesz, és leginkább egy fekvő képernyős marokszámítógéphez hasonlít majd, mások fekete, kinyithatós, billentyűzettel felszerelt, kézbe való minilaptopot vizionálnak.

Az Origamiproject.com-on látható reklám mindenesetre három hétre ígér információt, és most még csak az első hétnél tart. Ha valóban az új Microsoft-kütyü reklámja fut rajta, legkésőbb március végére minden kiderül róla.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.