Irén, Írisz
6 °C
16 °C

A vártnál gyengébben fogy a Tablet PC

pte
2003.06.02. 09:23
A tábla PC-k eladása nem alakul a gyártók elvárásai szerint. Így például a tajvani Acer, amely a készülékből az elmúlt év utolsó 3 hónapjában 35 ezer darabot tudott értékesíteni, 2003. első negyedévében az eladások több mint 50 százalékos visszaesését tapasztalta.

A DigiTimes beszámolója szerint a Hewlett-Packard (HP) az új termékei csökkenő forgalmával küzd. Tavaly évvégén a vállalat még 30 ezer Tablet PC legyártásához rendelt alkatrészeket, de ezt követően az előre tervezettnél sokkal kisebb tételeket kért a beszállítóitól.

A vontatottan fejlődő eladásokat sokan a magas fogyasztói árnak (1700-2500 dollár, 360-532 ezer forint) tudják be, illetve annak tulajdonítják, hogy a HP-nek a szoftvert szállító Microsoft nem adja meg az eredetileg ígért támogatást. A szoftvercég cáfolja ezeket a vádakat.

Az év eleji helyzet, legalábbis az Acer szempontjából, a cég helyzetét ismerők szerint javulni látszik. A lapos készülékek havi forgalma ismét 20-30 százalékkal erősödött. A forgalom nem utolsósorban a Transmeta Centrino-n alapuló TravelMate C110 áprilisi bemutatásával élénkült fel.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.