Árpád
-1 °C
9 °C

Virág nő a lebomló mobilból

2004.12.01. 16:08
Biológiailag lebontható anyagból készülnek, és szerencsés esetben a későbbiekben virággá fejlődhetnek azok a mobiltelefon-burkolatok, amelyeket egy brit kutatóintézet tervezett.

A közép-angliai Warwick egyetemének kutatói által kidolgozott mobiltelefon elő- és hátlapok különleges, környezetbarát polimerből készülnek. A tervezők a lapokhoz erősített miniatűr tartályban egy virágmagot rejtettek el, amely növekedésnek indul, amikor a szemétbe kidobott készülék a földbe kerül, és a magot tartalmazó műanyagburkolat elbomlik.

Környezettudatos felhasználók

Az újdonság feltehetően nagy népszerűségnek örvend majd a környezettudatos felhasználók körében, és vélhetően hasonlóan boldogok lesznek a gyártók is, akik végre úgy érzik, hogy tehetnek valamit a környezet védelméért, jelentette ki Kerry Kirwan a warwicki egyetem munkatársa.

A telefon prototípusába az egyetem munkatársai egyelőre napraforgómagot tettek, kertészeti szakemberekkel karöltve azonban dolgoznak azon, hogy más növények, például pipacs vagy rózsa magva is kerülhessen a műanyaglapok közé.

A brit kutató szerint a környezetbarát mobilok már a jövő évben piacra kerülhetnek, arra azonban, hogy árban mennyire térnek majd el a hagyományos készülékektől, nem tudott választ adni.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.