Gyöngyi
2 °C
13 °C

Locsolóversek növelték a húsvéti SMS-forgalmat

2003.04.23. 12:44
Valamennyi mobilszolgáltató hálózatán komoly forgalomnövekedést jelentettek a kép vagy szöveg formájában küldött húsvéti üdvözletek. A Westelnél szombaton 70 százalékos, a Pannonnál vasárnap 34 százalékos forgalomnövekedést tapasztaltak, a Vodafone húsvéti forgalma pedig 30 százalékkal volt magasabb egy átlagos napnál.
A Westel ügyfelei 5,5 millió rövid szöveges üzenetet küldtek a húsvéti ünnepek alatt, a a Pannon előfizetői pedig 1,8 millió SMS-t küldtek húsvét vasárnap. A Vodafone nem közölt pontos forgalmi adatokat, a vállalat hálózatán az átlagosnál mintegy 30 százalékkal volt magasabb a húsvéti forgalom, mondta el kérdésünkre Pál Beáta, a cég szóvivője.

Újabb rekord

Húsvét vasárnap 34 százalékkal több üzenetet küldtek a Pannon GSM ügyfelei egy átlagos vasárnaphoz képest. Ez az adat a tavalyihoz képest is kiugrónak számít, akkor ugyanis az átlagos forgalomnál 25 százalékkal több szöveges üzenetet küldtek a cég ügyfelei húsvét vasárnap. Megugrott a multimédiás üzenetforgalom is, a Pannon MMS központjának húsvétkor a szokásos forgalom másfélszeresével kellett megbirkóznia.

A Westel hálózata az ünnepek alatt összesen több mint 9 millió SMS-t forgalmazott, a cég előfizetői pedig közel 5,5 millió üzenetet küldtek el mobiltelefonjaikról. Az ünnepek első napján, azaz szombat délelőtt egy átlagos hétvégéhez képest mintegy 70 százalékos forgalomnövekedés volt tapasztalható és még a hétfői nap is kiemelkedő forgalmat hozott. A locsolóverseket, nyuszis vicceket, ünnepi SMS-eket, oplogókat és háttérképeket kínáló 777mobil WAP oldalát másfélszer annyian keresték fel, mint karácsonykor.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!