Ervin
14 °C
22 °C

SMS-től fagynak a Siemens mobilok

2003.03.15. 15:52
A trükkös módon megírt SMS üzenet a telefonokat vagy percekre kiüti, vagy teljesen deaktiválja. A hibára a Security Focus is felhívta a figyelmet, a biztonsági cég a telefon szoftverének frissítését javasolja. A Siemens néhány típusnál még csak vizsgálja a problémát.
Az érintett telefonok köre meglehetősen széles. A Siemens A50, C55, M35, M45, M50, MT50, S35i és S55 minden példányánál jelentkezhet a hiba, a SL42, SL42i és S45 típusoknál csak bizonyos szériák fagynak.

Ez azt jelenti, hogy a német elektronikai konszern szinte teljes mobilpalettáját érinti a hiba. Ha a felhasználó elolvasásra kinyitja a speciális formátumú üzenetet, néhány modell teljesen lefagy, és csak az akku levétele majd visszahelyezése után indítható újra. A hiba kiaknázásához SMS-küldő szoftver szükséges.

Pár üzenet, és lemerül

Más készülékeknél mintegy két percig nem működik semmi, aztán újraélednek. Viszont a kiesés idején rengeteg áramot fogyasztanak, beszámolók szerint 5-8 ilyen üzenet képes teljesen leszívni az akkut. Néhány telefontípusnál a gondolkozási idő a beszélgetés megszakítása gomb hosszas nyomva tartásával lerövidíthető.

A Siemens mobile szóvivője Michael Stenberg a pte hírügynökségnek megerősítette, hogy a 35-ös és 45-ös szériáknál ismert volt hasonló probléma. Mint elmondta, ezekhez a www.my-siemens.com weboldalról letölthetők a firmware frissítések. "Hogy a probléma az 50-es sorozatnál is jelentkezik, az új a számunkra" - mondta Sternberg.