Irén, Írisz
6 °C
15 °C

Felhívható a Skype

2005.04.17. 15:58
Telefonszámot és hangpostát is kaphatnak a Skype felhasználói, de az új szolgáltatásokért fizetniük kell. Az online telefonhálózatot több mint harmincötmillióan használják, a szoftvert százmilliószor töltötték le.

Az ingyenes telefonálást biztosító Skype gyártója két új prémium szolgáltatást indított, amelyek korlátozottan eddig is elérhetőek voltak. A SkypeIn és a Voicemail használatához érdemes letölteni a szoftver legújabb változatát, amelyet Windows, Linux, Mac OS X és Pocket PC oprendszerre is elkészítettek. A mobilos változaton még dolgoznak, és nem tudni mikor készülnek el vele.

Bebeszél

A SkypeIn előfizetői kliensenként három hagyományos telefonszámot vásárolhatnak maguknak, amelyek vezetékes és mobiltelefonról is felhívhatóak - külön szoftver nélkül. A SkypeIn jelenleg nyolc országban működik: Dániában, Finnországban, Franciaországban, Hongkongban, Norvégiában, Svédországban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban.

A SkypeIn negyedévente kétezerötszáz forintba kerül, egész éves előfizetésnél azonban csak hétezerötszázat kell kipengetni. A SkypeIn tartalmazza a szintén most bemutatott Voicemail nevű hangpostát is, amely önmagában csupán ezerkétszáz forintba kerül negyedévente, az éves díja pedig háromezerhétszáz forint. A szolgáltatásokat a Skype szájtján lehet megrendelni.

Kibeszél

A cég 2004 júniusában mutatta be a SkypeOut szolgáltatást, amellyel valódi telefonszámokat lehet felhívni. Mint arról korábban beszámoltunk, a felhasználónak csak fel kell töltie a Skype weboldalán az egyenlegét, és a befizetett összegért cserébe bármikor és bárhonnan telefonálhat. A magyarországi vezetékes számok 0,034 euróért, a mobil számok 0,197 euróért hívhatók, azaz körülbelül kilenc illetve negyvenhat forintért.

A rendszer érdekessége, hogy számos ország, például Argentína, Ausztrália, Kína és Spanyolország alig három és fél forintért felhívható.

Rábeszél

Niklas Zennstrom, a vállalat vezérigazgatója abban reménykedik, hogy az újdonságoknak köszönhetően az emberek több időt töltenek majd online telefonálással, és a Skype lesz az elsődleges kommunikációs eszközük.

A vezérigazgató elmondta, hogy a vállalati ügyfeleknek is készítenek majd extrákat, például megkönnyítik az előfizetések csoportos kezelését.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!