Natália
-3 °C
7 °C

Késhet a Windows Vista

2005.12.12. 09:30
Az XP utódjának fejlesztése a tervezettnél lassabban halad. Az új operációs rendszernek bizonyosan nem lesz cd-alapú változata.

A Windows Vista fejlesztése a tervezettnél lassabban halad. Eredetileg a Microsoft új operációs rendszerének második bétaverziója karácsony előtt jelent volna meg. Ennek elkészülte viszont elhúzódik, és időközben a béta 2006 márciusi megjelenéséről is szó van, írta a PC Professionell című szaklap.

Ezzel a Windows XP utódja bevezetésének ütemterve teljesen felborulna. A Microsoft hivatalosan még mindig ragaszkodik a Vista végleges változatának 2006 második felében történő megjelenéséhez.

Külön adatformátum

Annyi viszont már most bizonyos, hogy a Vista csak dvd-n lesz elérhető. Az új operációs rendszer cd-alapú telepítőkészlete nem szerepel a tervek között. A Vistát adatalapú image-fájlként jelenik meg, ehhez a Microsoft kifejlesztette az új Windows Imaging Format (WIM) rendszert.

Új a két tömörítési eljárás, az LZX a különösen nagy, az XPress a gyors tömörítéshez. A Redirection funkcióval a korlátozott jogú felhasználók is telepíthetnek programokat. A rendszermappa és a rendszerleíró adatbázis (registry) védett ágainak bejegyzéseit a Home mappába illetve a privát registry-ágba mentik.

A Windows Vistával együtt jelenhet meg az Office 12. Az irodai programcsomag első bétaváltozata már a tesztelőknél van, és jövő nyáron jelenhet meg az Office 12 nyilvános, 2. bétaváltozata.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.