Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Háromezer javítócsomagot rendelne egy kanadai felhasználó

2004.10.04. 13:35
Az interneten gyorsan híressé válhat valaki olyan őrült ötlettel, mint amilyen az "alexburke" nicket használó user fejéből pattant ki. A kanadai srác arra volt kíváncsi, hogy mit tesz a Microsoft, ha az online felületen 150 példányban rendeli meg az Service Pack 2 javítócsomagot tartalmazó cd-t. A zsáknyi cd megérkezett, így alexburke rekordkísérletre készül: át akarja törni a háromezres álomhatárt.
Az SP2 működőképességével és biztonsági szolgáltatásaival kevéssé áll kapcsolatban az a teszt, amelyet a Microsoft kontójára végzett el egy kanadai fiatal. Csak a hecc kedvéért megrendelte a Microsofttól a Windows XP operációs rendszer SP2 javítócsomagját, méghozzá 150 példányban.

A fentieket részben magyarázza, hogy az SP2 cd-k ingyenesek, és a Microsoft szerint feltétlenül szükségesek a Windows XP biztonsági réseinek betömésére.

Túl kevesen keresik

A két hónapja elérhető frissítés internetes letöltés formájában, számítástechnikai magazinok cd kiegészítéseként a Microsofttól közvetlenül rendelhető cd formájában férhető hozzá.

Az eladott XP-k kiegészítése a szükséges frissítéssel a szoftvercégnek több százmillió dollárjába kerülhet, becsülte a Der Spiegel. A Microsoft szerint azonban még túl kevesen ismerték fel a SP2 jelentőségét.

Többszörözés

Alexburke esetében ez nem mondható el. A kanadai fiatalember augusztus végén hirtelen ötlettől vezérelve egy halom cd-t rendelt meg. Az oldalra beírta a címét, és kért egy példányt az SP2-ből.

#alt#
Köszönjük megrendelését
Forrás: alexburke.ca
A rendelés visszaigazolása után elkezdte nyomogatni a böngészője Vissza és az Előre gombjait, összesen 150 alkalommal. Nem sokkal később megérkezett a 150 darab visszajelző email is.

A kanadai Kingston városában működő Kingstoncomputerplanet számítástechnikai üzlet fórumában alexburke elsorolta az indítékait. Azt szerette volna kitapasztalni, mennyire okos vagy buta a Microsoft postázási rendszere, vagyis mikor kezdenek el kételkedni a megrendelések valódiságában.

Lefagyott a fórum

A jelek szerint viszont nem sokat kombinálnak a cd-k kiküldése során. Alexburke szeptember 7-én jelentette meg a történetét, kiegészítve a postán érkezett zsáknyi SP2 lemezről készített képekkel.

A fórum többi olvasója tetszéssel fogadta az eredményt, és gyorsan kiötlötték, hogy a következő cél egyetlen címre 3 ezer cd megrendelése legyen. Vajon ezt is gond nélkül teljesíti majd a Microsoft?

A fórumlakók lelkesedését a szervert üzemeltető szolgáltató törte le, amikor a megugró érdeklődés miatt leállította a társalgást. A Kingstoncomputerplanet ugyanis nagyon gyorsan túllépte az engedélyezett adatforgalmat.

Szétosztogatták

A Microsoft számára a rossz tréfa mégis jól sülhet el, legalábbis Kingstonban. Az alexburke által megrendelt cd-k a számítástechnikai üzlet polcain ingyen elvihető ajándék formájában landoltak, harminc darabot pedig állítása szerint az iskolájában osztogatott szét az értelmi szerző.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.