Valér
4 °C
8 °C

Az SP2 letöltését blokkolja a Microsoft programja

2004.08.12. 11:57
Bár a Microsoft általában azt javasolja, hogy a felhasználók kapcsolják be a Windows automatikus frissítési funkcióját, most mégis egy olyan eszközt jelentetett meg, amivel meg lehet akadályozni a Windows XP második javítócsomagjának letöltését. Így a cégeknek van idejük tesztelni, hogy a javítócsomag nem okoz-e problémákat a vállalati szoftverekben.
A Microsoft oldalán publikált eszköz lehetővé teszi, hogy a vállalatok blokkolják a Service Pack 2 (SP2) javítócsomag letöltését az automatikus frissítési funkció kikapcsolása nélkül. A Microsoft a weboldalán közli, hogy a vállalatoknak így négy hónapjuk lesz a csomag sajátkezű telepítésére, mielőtt az automatikusan települne.

Kompatibilitási következmények

A késleltetés célja az, hogy a cégeknek legyen idejük tesztelni, hogy a javítócsomag nem okoz-e problémákat a vállalati szoftverekben. "Bátorítjuk a kormányzati, oktatási és vállalati ügyfeleinket arra, hogy kezdjék meg a szervízcsomag tesztelését és telepítését, amilyen gyorsan csak lehet - mondta Barry Goffe, a Microsoft ügyfélszolgálati csoportjának egyik vezetője a News.com-nak. - De vannak kompatibilitási következmények, és biztosak szeretnénk lenni abban, hogy az ügyfeleink tudatában vannak ezeknek a frissítés előtt."

A javaslatot számítógépgyártók és egyéb cégek is megszívlelték, az IBM például feljegyzést küldött szét alkalmazottainak, hogy a lehetséges összeférhetetlenségek miatt ne telepítsék a javítócsomagot. Számos informatikai vezető is kijelentette, hogy vár még az SP2 telepítésével.

Korlátoz is

A Microsoft múlt héten készült el a főleg biztonsági frissítéseket tartalmazó javítócsomaggal, és hamarosan elkezdi terjeszteni. "Múlt héten számos ügyfelünk keresett meg mindet azzal, hogy nincsenek felkészülve a javítócsomag telepítésére, és azt kérdezték, hogy van-e valami mód a blokkolására."

Ez az első alkalom, hogy a Microsoftnak meg kell küzdenie ezzel a problémával, eddig ugyanis az automatikus frissítésnek nem kellett ilyen méretű szervízcsomagokkal megbirkóznia. Emiatt egyébként a Microsoft korlátozza is az SP2 elérhetőségét, mert attól fél, hogy a több százmillió felhasználó romba dönti rendszerét.

Goffe elmondta: a Microsoft szívesen a cégek rendelkezésére bocsátja az alkalmazást, de sokkal jobb megoldás lenne, ha a nagyvállalatok inkább az ingyenes Software Update Services szoftvert használnák. Ez a Windows automatikus frissítési szolgáltatását egy céges szerverre irányítja, nem pedig a Microsofthoz. Így az informatikai osztályok azt is el tudják dönteni, hogyan ütemezik a telepítéseket.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft