Zsibvásárok az aluljárókban. Néha el se férni a sok ponyvaárus közt

2010.07.21. 07:40

Abszolút piacpárti vagyok, a háztáji zugárusokat (akiket ma biztos gerilla zöldségeseknek neveznének) pedig kifejezetten szeretem. A kiskertben megtermelt egy-két zacskó cserkóval vagy néhány csokor virággal behéveznek a Kertvárosból az Örsre és a megállóban kínálják a portékájukat. Igaz vannak városi legendák, hogy némelyikük az Auchanban veszia  kerti zöldséget, de velük ne foglalkozzunk. Már csak azért se, mert nem is róluk lesz szó, hanem a lomkereskedőkről, akik nem a HÉV-megállóban, hanem az aluljárókban tanyáznak.

Dóra egy zuglói aluljárón akadt ki, de lássuk be, városszerte elterjedt jelenségről van szó. Ami például az Örsöt illeti, voltak rosszabb időszakok, amikor napközben egyszerűen közlekedni sem lehetett a sok lomtól, aztán rendet tettek, azóta csak sötétedés után kerülnek elő a ponyvaárusok. Gondolom kevésbé forgalmas helyeken nincs kapacitás rendet tenni...

Kedves Szerkesztők!

Zugló kellemes kis utcácskáit elhagyva, a Mexikói út és az Erzsébet Királyné útjánál található kis gyalogos aluljáróról szeretnék pár szót ejteni.
Biciklisek és gyalogosok egyaránt szenvednek a kis aluljáróban portékájukat áruló (ki tudja honnan származó?) hajléktalan tömegtől. Azok akik a 3-as, 69-es villamosról, 5-ös buszról átszállnának az 1-es villamosra, vagy 70-es trolira kénytelenek átvergődni a felgyülemlett kacatokon, népeken. Persze ehhez szag és kosz is párosul.
Az csak hab a tortán, hogy a környék biciklisei (én is) itt gurulnának keresztül...
Mit lehetne tenni? Minden nap hívjam a rendőröket?

Köszönttel,
Dóra