Megnyerhetsz egy éjszakát a világ egyik legjobb panorámás lakásában, egy síugró sánc csúcsán!

2015.03.13. 12:22
hk1
Fotó: airbnb.hu

 Norvégiában, a főváros, Oslo mellett a Holmenkollen síugró sánc hegyében alakítottak ki egy atom apartmant mesés tetőterasszal.

A hirdetésben mindenesetre figyelmeztetik az érdeklődőket, hogy tériszonyosok felejtsék el, és a vakmerő adrenalinfüggők sem próbálkozhatnak be azzal, hogy egyben itt veszítenék el síugró-szüzességüket, mert a sánc rendeltetésszerű használata csak profi síugróknak engedélyezett.

hk3
Fotó: airbnb.hu

A jópofi(skodó?) bemutatkozás első szám első személyben valahogy így hangzik a szállást kínáló oldalon:

Hali, Holmenkollen vagyok. Szeretem a sportokat és a kültéri aktivitást. Szeretném meghívni a barátaimat a világ minden tájáról, és évente több, mint egymillió vendéget fogadni.

1892-ben születtem és azóta 19-szer alakítottak át, de hát időnként mindenkire ráfér egy kis tuning.

A természetet részesítem előnyben, de tudok neked ajánlani egyéb sportolási lehetőséget és oslói barangolást.

hk2
Fotó: airbnb.hu

Az évi több, mint egymillió* vendéget nem nagyon értem, de most jön a lényeg!

Ingyen eltölthetsz a pasiddal/csajoddal/spanoddal/férjeddel/nejeddel stb. a „sánchouse-ban” egy éjszakát, ha hétfő éjfél előtt egy percig (2015.03.16. 23:59) angolul, legfeljebb száz szóban megírod, hogy miért mennél oda! (És persze a te szövegedet tartják a legmenőbbnek.)

(Ha valaki megnyerné, és nincs kivel mennie, vigye el Dávidot, mert én felületesen néztem meg az oldalt, nem nyitottam meg a nyereményjátékos fület, a cikkből is kimaradt volna a lényeg.)

*UPDATE: Egy kommentelő már jelezte, hogyan is kellene az egymillió vendéget érteni, egy Oslóban élő olvasónk mindezt e-mailben frappánsan össze is foglalta:

"Jelenleg Oslóban élek, és van egy kis adalékom a síugrósáncos lakáshoz:

A norvégoknak a síelés (leginkább a sífutás) és általában minden téli sport olyan, mint a braziloknak a foci. Vasárnaponként (amikor a boltok zárva vannak :)), az oslóiak nem a templomba mennek, hanem fel a síugrósánchoz és a környékbeli erdőkbe sífutni. Ez Norvégia leglátogatottabb turistalátványossága, erről szól az évi egymillió látogató, úgyhogy nem a lakást látogatják ennyien, hanem a Holmenkollen sísáncot és a mellette lévő símúzeumot."