Keresés

63 találat az Indexről, és a környékéről.

2019 október 5., 21:00

Brexit: Boris Johnson fából vaskarikát módszerrel próbálkozik Brexit: Boris Johnson fából vaskarikát módszerrel próbálkozik

A héten előállt régóta várt brexitjavaslataival, amiket azonban nem fogadtak túl lelkesen az EU-ban. Kevesebb mint két hét maradt nyélbe ütni egy új megállapodást az EU-csúcsig, márpedig nincsenek közel az álláspontok. Így aztán megint az lehet a kérdés, hogy kér-e Johnson halasztást, és mit mondanak erre a tagországok.

2019 szeptember 3., 23:52

Boris Johnson fontos szavazást bukott el az alsóházban, előrehozott választást lengetett be Boris Johnson fontos szavazást bukott el az alsóházban, előrehozott választást lengetett be

Drámai nap a brit parlamentben: az ellenzék mellett 21 tory is szembement az alsóházi többségét kedden elveszítő kormányfővel. Kiteszik őket, köztük volt minisztereket, Churchill unokáját is a pártból. Szerdán benyújthatják a rendezetlen kilépés elkerülését célzó törvényjavaslatot. Johnson viszont erre válaszul előrehozott választásról szavaztatna, feldobta a labdát a Munkáspártnak.
Brexit: megvan, milyen feltételekkel adhat az EU halasztást

Brexit: megvan, milyen feltételekkel adhat az EU halasztást

2019.04.09. 20:13 Módosítva: 2019-04-28 10:30:52
Brit újságírók látták a szerdai rendkívüli EU-csúcs zárónyilatkozatának tervezetét. Arról viszont nincs egyetértés, mennyi időt adjanak Maynek. Ha hosszabbítást kapnak a britek, de mégsem tartanak EP-választást, automatikusan esnének ki az EU-ból.

2019 március 27., 17:38

Theresa May kész lemondani, ha átmegy a brexitmegállapodása Theresa May kész lemondani, ha átmegy a brexitmegállapodása

May előhúzta az utolsó kártyáját is, de az északíreket nem hatotta meg. Az alsóház nyolc brexitalternatíváról szavazott: egytől egyig elutasították az összeset. A brit törvényekbe is belefoglalták, hogy április 12. előtt nem lehet kilépés.
A brit képviselők szavaztak: nem akarnak rendezetlen brexitet

A brit képviselők szavaztak: nem akarnak rendezetlen brexitet

2019.03.13. 20:28 Módosítva: 2019-03-14 13:03:39
Mindezt egy olyan módosító indítvánnyal, amit Theresa May el akart kerülni. Csütörtökön már arról fognak szavazni az alsóházban, hogy módosítsanak-e a kilépés március 29-i dátumán. Az még nem dőlt el, mennyi időre kérnék ezt, és az EU-nak is jóvá kellene hagynia bármilyen hosszabbítást.

2016 április 19., 11:25

Nem mond le a brazil elnök Nem mond le a brazil elnök

Dilma Rousseff kikelt a kongresszus vasárnapi döntése ellen, ami „hatalmas igazságtalanság”.
nononono