58 találat az Indexről, és a környékéről.
Ebből a kvízből most te is megtudhatod, mennyire vagy képben a modern konyha tartozékaival.
2023. szeptember 15., 10:30
Lesz miből válogatni.
2023. augusztus 2., 17:36
A befőzéshez ajánlott, évtizedek óta bevált tippek egyaránt jól jöhetnek kezdő és gyakorlott befőzőknek is.
Élvezd egész évben az áfonya ízét, készíts belőle csodás ízű és illatú lekvárt, amit aztán számtalan módon felhasználhatsz!
Egyre több az érett gyümölcs, lassan itt az ideje a lekvárok, befőttek eltevésének.
2022. augusztus 13., 10:52
A mentás meggylekvár különleges, mégsem nehéz elkészíteni.
Ha most teszed el a házi meggybefőttet, egész télen lesz mit a sütibe tenned.
2022.06.21. 10:43 Módosítva: 2022-06-22 08:29:58
Lassan a feléhez ér a szezon, enyhén csökkentek az árak is.
A házi készítésű vegyes savanyúságnak nincsen párja. Ha most teszed el, egész télen lesz vitamindús kísérő a húsok mellé.
Ha szívesen főzöl otthon dzsemet, van pár tanácsunk számodra – ezeket követve még egyszerűbb lesz finom lekvárt készíteni.
Télen is juthat finom házi lecsó az asztalra, ha még mostanában elteszed friss zöldségekből.
Most is lehet befőzni! Az édeskés sütőtökből isteni lekvárt készíthetsz, amit a gyömbér és a narancs igazán különlegessé tesz.
A csipkebogyó az ősz csodanövénye, amiben a paprikánál is több C-vitamin van. Érdemes belőle zamatos lekvárt is készíteni.
2021. szeptember 11., 10:52
Gyümölcsből is készíthetsz isteni savanyúságot! Az ecetes szilva remek kísérője lehet a sült húsoknak.
2021. szeptember 7., 10:52
Akár most megfőzheted egész télre a házi pizzaszószt.
2021. augusztus 21., 10:52
Van, aki üstben, más sütőben készíti, ám így is egyszerű és zamatos a jóféle, házi szilvalekvár.
2021. augusztus 10., 10:52
Ne csak uborkát rakj el télire, a cukkini is hasonlóan finom, és az elkészítése sem bonyolult.
2021. augusztus 8., 10:08
Ha egyszer rákapsz a házi készítésű ketchupra, többet soha nem fogod a boltit vásárolni.
2021. augusztus 7., 10:52
Az őszibarack az egyik legfinomabb nyári gyümölcs, amiből zamatos kompótot készíthetsz főzés nélkül is.
Rakd el most a paradicsomlét, és télen jól jön majd a legkülönfélébb ételekbe!
Vétek lenne kidobni a dinnye héját, ha zamatos lekvárt főzhetsz belőle. Kitűnő lesz süteményekbe, péksütikre.
A konyakos és a rumos meggy elkészítése ugyanúgy történik. Érdemes belőle télire jó sokat eltenni!
Az uborkát többféle módon elteheted, ám talán ez a legegyszerűbb változat.
Igazán finom bodzaszörpöt úgy készíthetsz, ha sok-sok virágot adsz a léhez.
Megfázásra, hörghurutra csodaszer a fenyőtobozszirup. Ha most készíted el, ki fog tartani egész évben.
A pitypang ingyen van, készíts a számos jótékony hatással bíró növényből csodás mézet!
2020. szeptember 13., 10:08
Legyen valami gyümölcsös nassolnivaló télre is! A fahéjas körtebefőtt önmagában és sütikbe is jól jön.
2020. szeptember 7., 09:24
Kevés munkával is készíthetsz zamatos szederlekvárt. Ha dzsemfixet használsz, főzni sem kell sokáig.
2020. augusztus 31., 10:12
Ízfokozók és tartósítószer nélkül is zamatos lesz a házi készítésű, sokfűszeres ketchup.
2020. augusztus 29., 10:08
A csodás illatú, sűrű, szinte fekete, mennyei szilvalekvár tartósítószer nélkül is eláll, és még cukor sem kell bele.
2020. augusztus 26., 11:12
Az ecetes szilva visszahozza a gyermekkori ízeket, emlékeket. Remekül illik a sült és rántott húsokhoz is.
2020. augusztus 18., 10:52
Bár a nyersen eltett szederszörp két nap alatt készül el, szinte nincs is vele munka.
2020. augusztus 16., 08:08
Most már nekiláthatsz, hogy eltedd a barackkompótot télre. Így biztosan megmarad az élénk színe és a csodás íze is.
2020. augusztus 12., 10:36
A patisszon fűszeres, ecetes lében eltéve isteni savanyúság is lehet.
2020. augusztus 3., 10:12
Ezt a csodás aromájú, fűszeres paradicsomszószt az egész család imádja. Nincs benne semmi bonyolult, viszont legalább egy órát kell főzni.
A színes, zamatos, beledobálós savanyúságba bármilyen zöldség kerülhet, amihez éppen hozzájutsz.
A nyugtató hatású, kellemes illatú, zamatos citromfűből isteni szörpöt készíthetsz, ami jégkockával mennyei üdítő a kánikulában.
Az ecetes, fűszeres zöldbabhoz tartósítószer sem kell, ha figyelsz a tisztaságra, és hőkezeled a savanyúságot.
Ha betartasz néhány szabályt, a zamatos málnaszörp tartósítószer nélkül is megéri a következő szezont.
Ha a klasszikus sárgabaracklekvárt feldobnád egy kicsit, bolondítsd meg levendulával!
A sós, vizes uborka hasonlóan készül, mint a kovászos, csak nem kell hozzá kenyér és napsütés.
Most készítsd el akár egész télre a zamatos savanyúságot! Aligha tehetnéd el egyszerűbben a csalamádét!
Már javában tombol a gyümölcsszezon, így most érdemes a kamrapolcot finomabbnál finomabb házi lekvárokkal, dzsemekkel feltölteni!
Most spájzolj be télire! Ha így teszed el a csemege uborkát, hónapok múlva is friss lesz.
A fekete ribizli fantasztikus immunerősítő. Ha nyersen teszed el, megmaradnak benne az értékes vitaminok, ásványi anyagok.
Ha most elkészíted a zölddió-likőrt, ősz végén élvezheted csodás ízét.
Ezt a befőttet még főzni sem kell! A régi, jó pincemeggyet érdemes rummal is megbolondítani.
Jó, ha már most felkészülsz a forró nyári napokra! Készíts zamatos, házi mentaszörpöt gyömbérrel és citrommal megbolondítva!
Ha sokáig szeretnéd élvezni a spárga csodás ízét, készíts belőle savanyúságot! A fermentálás egyszerű, a végeredmény pedig ízletes.
Kóstoltad már az illatos, zamatos bodzadzsemet? Ha nem, itt az ideje! Ezt ráadásul nem kell órákig főzni.
Ha még nem kóstoltad a rebarbaralekvárt, itt az ideje! Ha pedig már tudod, hogy milyen, úgyis elteszel néhány üveggel.
Kinyitottak az eperföldek, de a járvány miatt figyelj az óvintézkedésekre!
A házi, zamatos eperlekvárnak nincs párja. Ha betartasz néhány szabályt, a következő szezonig is eláll.
Miért vennéd meg méregdrágán a különleges aromájú fenyőrügyszirupot, ha otthon pofonegyszerűen és fillérekből elkészítheted?
Nyílik az illatos bodza, így már most hozzáfoghatsz a szörp elkészítéshez, hogy legyen egész évre elegendő.
Már elkészítheted a tavasz első szörpjét, pitypangból isteni szirupot főzhetsz.
Elég profi kis módszer, nem véletlen, hogy már nagyanyáink nagyanyái is éltek vele – és mi is.
2019. november 22., 08:52
Birsalmából nagyon egyszerű lekvárt főzni, mert a benne található pektinnek köszönhetően gyorsan és könnyen besűrűsödik.