Dömötör
-1 °C
14 °C

Keresés

29 találat az Indexről, és 20 a környékéről.

2013. január 3., 17:11

Itthon nincs igény a csodálatos aláírógépre

Obama a távolból írt alá egy törvényt, de az autopen nem új találmány, már 200 éve gyártja az aláírásokat. Jefferson, Truman és II. Erzsébet is használta, de a magyar politikusok nem szeretik.

2008. december 3., 11:38

Evolúciós örökség, hogy emberi arcot képzelünk az autókra

A floridai állami egyetem kutatócsoportja egy kísérletsorozattal, és bonyolult statisztikai számításokkal igazolta, hogy az emberek nagy része arcot képzel az autókra, és az arc alapján emberi tulajdonságokat társít hozzájuk.

2008. július 16., 12:07

Szörny született a geeklaborban

Tudományos munkatársunk négy tudományos jellegű hónapot töltött Londonban, ahonnan az eredeti méretének 600 százalékára megnövő, Grow a Geek (növessz geeket) nevű tudományos kísérleti eszközzel tért haza.

2008. július 7., 11:31

Elkészült a punk robot

A hülyeségre általában kevéssé fogékony BBC számolt be brit zenészek és tudósok közös projektje, a punk robot világpremierjéről.A két méter magas, bőrcuccokba öltöztetett robotokban bonyolult neurális hálózat azonosítja be műfajilag a hallott zenét, és ha punk ritmusokat észlel, elkezd pogózni, vagyis a zene ütemére összevissza ugrálni.

2008. március 21., 13:02

Megtalálja elveszett cuccainkat az intelligens szemüveg

Japán tudósok a University of Tokyo egyetemen olyan szemüveget fejlesztettek ki, ami véget vet a „hová is tettem a slusszkulcsot/mobilt/akármit…?” mottójú vad lakásfeltúrásoknak. A szemüveg egy kamerával, apró kijelzővel és egy mini számítógéppel van felszerelve.