Jó okunk van rá, hogy kínok közepette elviseljük a mérgüket.
8 találat az Indexről, és 9 a környékéről.
2019. január 9., 10:49
Csípőssé tennék a paradicsomot a génbuherátorok
Benne van a génjeiben a paprika csipősségét is okozó kapszaicin kódja, ezt szeretnék bekapcsolni.
2017. december 30., 07:21
A csípős paprika minek van?
Vajon milyen evolúciós előnnyel jár a csili számára, hogy olyan erős, hogy leolvad az ember arca tőle?
2017. május 16., 06:59
Miért izzadunk az erős paprikától?
És miért hűsít a menta? A válasz a bőrben, néhány receptor működésében és a növények evolúciójában keresendő.
2015. augusztus 7., 11:44
Aki csipős ételt eszik, tovább él
Legalábbis egy kínai kutatás résztvevői közül nagyobb eséllyel éltek tovább, akik csípőset ettek.
2015. január 18., 08:14
Miért szeretjük a csípős ételt, ha fáj, amikor esszük?
Az egyik válasz, hogy azért, mert ennyi eszünk van. A másik, hogy utólag azért mégis csak jó lesz.
Kitört a fegyverkezési verseny a csípőspaprika-nemesítők között. A jó magyar cseresznyepaprika sehol nincs, de egymillió Scoville-egység felett már úgyis mindegy.
2010. április 27., 15:43
Új típusú fájdalomcsillapítót kínál a kapszaicin
Az idegsejtekből ki kell venni a megfelelő receptort, és többé nem érez fájdalmat a kísérleti állat.