2023. október 10., 18:28 Tudósok szerint egy hatodik ízt is képesek vagyunk felismerni Édes, sós, savanyú, keserű, umami és… ammónium-klorid?
2023. július 17., 06:26 Dívány Nem mindenki szereti az ízüket, de az emésztésünket rendbe rakják ezek a növények Ezekben az ételekben olyan vitaminokat találunk, amelyek gyulladáscsökkentőek, és akár a cukorbetegséget is megelőzhetjük velük.
2022. július 2., 14:36 Dívány Rajongsz a citrom ízéért? A tudósok rájöttek, miért életbevágó ez az igény A citrom íze megosztó aroma: vajon van evolúciós célja a savanyú íz kedvelésének vagy kerülésének?
2022. május 30., 10:06 Dívány Miért fintorgunk, amikor savanyú ízt érzünk? A savanyú íz miatti grimaszolást minden valószínűség szerint az őseidnek köszönheted.
2022. március 9., 11:10 Dívány Szereted a töltött káposztát és a savanyú káposztát? Erről a 8 meglepő előnyéről is tudtál? Egészen elképesztő kedvező hatásai vannak.
2021. október 16., 14:00 Dívány Gyors megoldások a gyakori főzési hibákra: így menthető a túl édes, sós vagy savanyú étel Veled is előfordult már, hogy ehetetlenül sós vagy fűszeres lett az étel? Ha ránk hallgatsz, többé nem fog!
2009. október 16., 16:00 Savanyú a szóda A savanyú ízt érzékelő sejtjeinkkel érzékeljük a szén-dioxidot. Azért alakulhatott ez így, hogy visszariadjunk a fermentált ételektől és italoktól.