Keresés

21 találat az Indexről, és 14 a környékéről.

2012. szeptember 24., 22:33

Siketek, rokkantak szidták Orbánt Siketek, rokkantak szidták Orbánt

Sokan vidékről érkeztek a Facebookon szerveződött "Nagy demonstráció a jogainkért, az életünkért" tüntetésre, de a várt tömeg elmaradt.

2012. január 23., 00:00

Nem tudjuk, mit éreznek, mit gondolnak Nem tudjuk, mit éreznek, mit gondolnak

Albert és Gyula születésük óta siketvakok. Nevelőik mindent megtesznek azért, hogy legalább valamennyire megismerhessék ezt a világot. Siketvakokról szóló sorozatunk befejező része.

2012. január 19., 13:25

A pokol, ahol még sötétség sincs A pokol, ahol még sötétség sincs

János hiszi, hogy szenvedései a halállal véget érnek, de végig akarja járni a rá kiszabott utat. Viki kétgyermekes anyaként siketvakon szembesült azzal, hogy lehet, hogy gyermekei is sérültek lesznek. Siketvakokról szóló sorozatunk második része.

2008. december 27., 16:33

Ha empatikus vagy, még többet árthatsz Ha empatikus vagy, még többet árthatsz

Az Ability Parkban megtanulhatjuk, hogy a fogyatékkal élőknek nem szánalomra, csak egy kis segítségre van szükségük. A Dessewffy u. 18-20. alatt működő interaktív kiállítás nem csak a vakok, a siketek és a mozgássérültek mindennapi problémáit mutatja meg, de azt is megtudhatjuk, hogy milyen akadályokat állít a világ egy szellemi fogyatékos elé. Mert a magától értetődő, hétköznapi szabályok nem is biztos, hogy olyan magától értedődőek.