Micsoda úri gesztus Bellinghaméktől, erről beszél a futballvilág!

GettyImages-2148877806
2024.04.17. 13:35
A Real Madrid nevével örök időktől fogva összekapcsolódik a señorio fogalma, ami a spanyol nyelvben az úriemberi gesztus szinonimája. A tizennégyszeres BEK/BL-győztes klub játékosai újólag bebizonyították, hogy a DNS-ükben van a señorio, amikor kedden kimentek edzeni az Etihad Stadion gyepszőnyegére a szerda esti, Manchester City elleni BL-elődöntő visszavágója előtt.

Az öltözőkből a játéktérre vezető alagútban a padlóra van festve a Manchester City címere az Etihad Stadionban, nem is egy példányban. Borítékolható, hogy a vendégcsapatok játékosai az esetek túlnyomó többségében oda sem figyelnek, hogy mi van a talpuk alatt, amikor kimennek az öltözőből a pályára, akár edzeni, akár a mérkőzésre.

A Real Madrid labdarúgóit azonban más fából faragták, az ember él a gyanúperrel, hogy amikor Jude Bellingham, Vinícius Júnior, Rodrygo, Aurélien Tchouaméni, Edouardo Camavinga vagy bárki más a blancókhoz szerződött, a klub vezetői felvilágosították a jövevényeket arról, hogy nem akárhová igazoltak: a futballtörténelem legeredményesebb, leghíresebb egyesületébe.

És attól a pillanattól kezdve a futball arisztokratáinak számítanak. Márpedig a nemesség kötelez.

Nyilvánvaló, azt is elmondták nekik, hogy a klub hagyományaihoz méltó módon kell viselkedniük a pályán és azon kívül is.

Azt már nem gondoljuk, hogy külön felhívták a figyelmüket a mindenkori ellenfél címerének tiszteletben tartására, azonban a fenti videó is bizonyítja, hogy a madridiak gondosan kikerülték a City címerét, és még véletlenül sem léptek rá. Le a kalappal!

Ezek után az edzés természetesen rendben lezajlott.

Az első mérkőzés a Santiago Bernabéu Stadionban 3–3-as döntetlent hozott, semmi sem dőlt el a visszavágó előtt. A két csapat eddig tizenegyszer csapott össze, 4 manchesteri és 3 madridi győzelem a mérleg 4 döntetlen mellett, az összesített gólkülönbség 20–17 a címvédő City javára.

Tavaly az elődöntőben került szembe egymással a két csapat, még jól emlékszünk, hogy a City 5–1-es összesítéssel abszolválta a párharcot. Egy évvel korábban viszont 6–5-ös kumulált gólkülönbséggel a Madrid lépett tovább.

Szerda 21.00-kor a várható összeállítások:

Manchester City: Ederson–Walker, Dias, Stones, Aké–Bernardo Silva, Rodri, De Bruyne–Foden, Haaland, Grealish

Real Madrid: Lunyin–Carvajal, Nacho, Rüdiger, Mendy–Valverde, Camavinga, Kroos–Bellingham–Rodrygo, Vinícius Jr.

Melyik csapat nyeri meg a Bajnokok Ligája 2023–2024-es kiírását?

(Borítókép:  A Real Madrid csapata edz az Etihad Stadionban 2024. április 16-án Manchesterben, Angliában. Fotó: Antonio Villalba / Real Madrid / Getty Images) )