Harry Kane a Bayern München 9–2-es győzelme után: 11 gólig meg sem akartunk állni

2024.09.18. 08:36
A Bayern München hazai pályán kivégezte a Dinamo Zagrebet kedd este, a bajor sztárcsapat 9–2-re nyert a labdarúgó Bajnokok Ligája új rendszerű alapszakaszának első játéknapján. A meccsen Harry Kane négy gólt szerzett (ebből hármat büntetőből), majd a mérkőzés után elárulta, hogy tovább akarták javítani a gólkülönbséget, de már nem volt elég idejük megszerezni a 10. és 11. góljukat.

Az uefa.com beszámolója szerint a Bayern München lett az első csapat, amely kilenc gólt szerzett egy Bajnokok Ligája-mérkőzésen (a selejtezőket nem számítva).

A Bayern legutóbb 1972-ben szerzett kilenc gólt egy európai kupamérkőzésen, azon év őszén az Omonia Nicosiát mosta le a pályáról 9–0-ra.

A BBC összeállította, hogy Harry Kane kedd este milyen mérföldköveket ért el a pályafutásában:

  • A Bajnokok Ligája és az európai kupák történetének legeredményesebb angol góllövője lett 45 mérkőzésen szerzett 33 góljával, amivel Wayne Rooney 30 gólos rekordját adta át a múltnak.
  • Az első angol játékos lett, aki négy gólt szerzett egy Bajnokok Ligája-mérkőzésen.
  • Az első angol játékos lett, aki egy külföldi csapatban legalább három gólig jutott egy Bajnokok Ligája-mérkőzésen.
  • Az első játékos lett, aki büntetőrúgásokkal jutott el mesterhármasig egy európai kupamérkőzésen.
  • A Bayern Münchenben játszott 50. tétmeccsén megszerezte az 50., az 51. és az 52. gólját a klub színeiben.
  • Ez volt karrierje 24. mesterhármasa, és ötödjére fordult elő vele, hogy két egymást követő mérkőzésen is eljut legalább három gólig.
  • Ebben a szezonban már kilenc gólnál tart a Bayernben (öt meccs alatt termelt ennyi gólt), az angol válogatottban két gólt jegyzett a 2024–2025-ös évad rajtja óta.

Jelzésértékű győzelemmel akartuk kezdeni a BL-t, ami összejött. A második félidő elején bekövetkező rövidzárlatot leszámítva végig kiválóan játszottunk, elég meggyőzőek voltunk a pályán. Az edző azt mondta a meccs előtt, hogy legyünk kíméletlenek, és használjuk ki az összes gólszerzési lehetőségünket. Csak úgy szórtuk a gólokat, végül kilencig jutottunk, de arra törekedtünk, hogy még két gólt berámoljunk az ellenfélnek. Ezt a lehengerlő játékot kell folytatnunk a jövőben

– nyilatkozta Kane az Arena Sport kamerái előtt a nagyarányú győzelem után, vette észre a horvát Index.

Melyik csapat nyeri meg a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös kiírását?

A Dinamo horvát középpályása, Josip Misic érthetően rendkívül csalódottan értékelt a kiütéses vereséget követően. Nyitásként bocsánatot kért a szurkolóktól. Elárulta, hogy miután a második félidő elején 3–0-ról visszajöttek 3–2-re, elkapta őket a hév, elmondása szerint eufórikus állapotba kerültek.

„Okosabban kellett volna játszanunk, miután szorosabb lett az eredmény, de teljesen szétestünk, a Bayern a meccs végén szinte az összes támadásából gólt szerzett. Remélem, hogy sikerül összekapnunk magunkat, és megnyerjük a következő mecsünket” – tette hozzá.

A keddi játéknap legfontosabb eseményeit  ebben a cikkben  foglaltuk össze.