Guardiola Haalandról: Ez nem normális, emberi lény nem rúg ilyen gólt

GettyImages-2179730600
2024.10.24. 06:59
Leborul a futballvilág Erling Braut Haaland gólja előtt. A Manchester City norvég óriása csapata második gólját szerezte (majd vágott még egyet) a Sparta Praha elleni Bajnokok Ligája-találkozón szerda este. A meccset 5–0-ra nyerte az angol csapat, Haaling hátrafelé, a levegőből sarkazott gólja padlóra küldte még a sokat látott City-menedzsert, Pep Guardiolát is.

A labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik fordulójában a Manchester City 5–0-ra kiütötte a Sparta Prahát, ami maga a megtestesült papírforma, nincs itt semmi látnivaló, mondhatnánk.

Dehogy nincs!

Erling Haaland 58. percben szerzett gólja látnivaló a javából, könnyen lehet, hogy ilyen gólt még nem szereztek, amióta futball a futball.

Történt, hogy Savinho kevergetett a jobb oldalon, majd beemelte a labdát a Sparta öt és felese és a tizenegyes pont közé. Érkezett természetesen Haaland, a City gólgyárosa, és felugorva, a kapunak háttal, bal sarokkal a bal felső sarokba pattintotta a labdát.

Ezzel lett 2–0 a Citynek. Haaland rúgott még egy gólt, 5–0 lett a végeredmény, majd jöttek a nyilatkozatok a találkozó után.

Pep Guardiola, a City menedzsere nem fogta vissza magát:

Ez nem normális, emberi lény nem rúg ilyen gólt. Egyszerűen nem értem, hogy juttatta a hálóba ezt a labdát. Fantasztikus gól volt. Jó, ha 15-20 alkalommal labdához ér egy meccsen, de abból hét-nyolc gólhelyzetet alakít ki. Ez a mostani gólja egy kicsit olyan volt, mint amit pár éve rúgott a Borussia Dortmundnak. Nem tudom, melyik csodálatosabb.

Matheus Nunes, Haaland manchesteri klubtársa is ájuldozott a TNT televíziónak:

Micsoda lenyűgöző gól! Nem jutok szóhoz. Én is láttam a Dortmundnak lőtt gólját, de csak a tévében. Ezt a mostanit viszont közvetlen közelről, élőben. Elképesztő volt.

Lars Friis, a Sparta dán edzője is megszólalt:

Mit is mondjak? Valószínűleg Haaland a világ legjobb csatára. Már 13 gólt szerzett ebben az idényben. Egyszerűen világklasszis. Már azt hittük, ki tudjuk kapcsolni a játékból, erre rúg egy ilyen gólt. A City a világ legjobb csapata a világ legjobb játékosaival.

A 24 éves Haaland termelékenysége észbontó: élete 42 Bajnokok Ligája-meccsén 44 gólt szerzett.

(Borítókép: Erling Braut Haaland 2024. október 23-án Manchesterben, Angliában. Fotó: Robbie Jay Barratt / AMA / Getty Images)