Most megismerhetik a Pumák titkos életét

ford-puma-cover-1
2021.05.03. 08:02 Módosítva: 2021.05.11. 18:15
Pár napra alkalmunk volt összezárva élni egy Pumával. És bár azt tartják, a macskák öntörvényűek, mi azt tapasztaltuk, hogy ez a nagymacska igencsak kezes. A forgatás alatt megfigyeltük viselkedését természetes közegében, ahogy azt is, hogyan reagál a szokatlanabb helyzetekre. Mindezt a közös élményeink ihlette videó segítségével most ön is megtapasztalhatja!

Amikor megtudtuk, hogy kipróbálásra hozzánk kerül egy Ford Puma, két irány közül választhattunk. Vagy hagyományos formában mutatjuk meg értékeit, vagy letérünk a járt útról, és olyan világba kalauzoljuk az olvasót, ami más megközelítést alkalmaz. Végül a modell neve hozta a koncepciót, hogy párhuzamot vonva mutassuk meg, hogyan boldogul ez a nagymacska XXI. századi élőhelyén.

A megvalósítás során tehát természetfilmes eszközöket alkalmaztunk, ezek segítségével tártuk fel, milyen is a Pumák titkos élete.

Hogy ez a négykerekű vad rejtőzködő életmódja ellenére hogyan mozog, él a városi forgalomban, hegyi utakon, országúton vagy épp nyílt terepen.

A forgatás ideje alatt igyekeztünk jól tartani, megadni számára mindent a minél teljesebb élethez. Etettük, itattuk, éjszakára biztos menedéket kapott – mindezt meg is hálálta, remek társnak bizonyult.

Ez a „nagymacska” tényleg nagyon kezes!

Naponta sok-sok órát töltöttünk együtt, és sosem csalódtunk benne. Szinte mindig akkor és úgy váltott, ahogy az automatához nem szokott kollégák is tették volna. Sosem gondolkodott vagy késlekedett, finoman, hangtalanul tette a dolgát, érezhető volt, hogy számíthatunk rá, megbízhatunk benne.

Aki napi szinten sok órát ül az autójában, az tudja, mennyire fájdalmas lehet akár már 2-3 óra után az együttlét. Ez az, ami ebben az esetben fel sem merült. Amellett, hogy lényegében azonnal nagyon jól éreztük magunkat benne (pedig többféle testalkattal és gyakorlottsággal vezettük) – minden a helyén volt, minden egyértelmű volt, tökéletesen össze tudtunk hangolódni. Elhihetik, ezek igazán fontos tulajdonságok, amikor a nap végén a sokadik helyszínen huszadjára felvett jelenetnél a srácok azt mondják, hogy „Akkor ezt vegyük fel még egyszer”!

Igaz, hogy a kényelmi funkciók – kulcsnélküli nyitás, Stop&Go rendszer, B&O zene, tolatókamerák elöl és hátul, hatalmas kijelző navival, holttér asszisztens, radaros tempomat, parkolást segítő elektronika, stb. – és a praktikus kialakítás – például nagy csomagtér,

aka Megabox

- is sokat hozzátettek a harmonikus kapcsolathoz, de összességében a vezetési élmény volt az, ami igazán élvezetessé tette a közös munkát. Ez pedig egy olyan tulajdonsága az autónak, ami a felszereltségi szinttől függetlenül minden példánynak a sajátja lehet.

Milyen egyedei léteznek?

Talán nem mindenki emlékszik már rá, de ezek a Pumák már 1997 óta velünk élnek. Aztán jött 17 évnyi rejtőzködés, majd 2020-ban újra előmerészkedett, azóta pedig egyre több barátot, sőt, rajongót szerez – olvasson teszteket itt és itt. A jelenleg elérhető modellváltozatok elég sokszínűek a szó szerinti és átvitt értelemben. A konfigurátor meglehetősen tág teret enged a válogatásnak, így a Titanium, ST vagy ST Line felszereltségű altípusok között van, ami akár már 5,89 milliótól elérhető, és benzines, dízel vagy hibrid technológiával kapható. Aki hozzánk hasonlóan állatbarát, és fontosak számára a lovak is, 95, 120, 125, 155 és 200 lóerős motorok közül válogathat.

A mi, közös élményekre alapuló javaslatunk, hogy aki teheti, az jelentkezzen be egy tesztvezetésre és próbálja ki, akár csak egy rövid időre is a közös életet ezzel a nagymacskával.

Kutyásoknak is ajánlott!

BRAND & CONTENT Brand & Content

A cikket a Brand & Content készítette a Ford Magyarország megbízásából, nem az Index szerkesztősége. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben.