Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Miklós
1 °C
4 °C

Videoriport a nagykőrösi füttykoncertről

2006.09.10. 10:22
Miért dühösek a tüntetők Gyurcsány Ferencre? Mit szabad neki, amit másnak nem? A kormányfő szombati kampánykörútjának leghangosabb állomása a fideszes vezetésű város, Nagykőrös volt. Pedig az ellenzéket - egy kivétellel - nem is engedték be az utcáról a kampányállomás apropójául szolgáló átadó ünnepségre.

Nem fordítottak hátat az ellentüntetők Gyurcsány Ferenc nagykőrösi látogatásán, ahol a miniszterelnök jelenlétében átadták a Toldi Miklós élelmiszeripari iskola és kollégium felújított épületét. Az átadási ünnepségre a fideszes önkormányzati képviselőket nem engedték be, és annak ellenére, hogy az ellenzéki vezetésű város állta az iskola felújításához szükséges önrészt, az ünnepélyen Pest megye MSZP-s közgyűlési elnöke beszélt még.

A kormányfőt mintegy 200 síppal és dudával felszerelt ellenzéki tüntető várta, hangjukat az átadási ünnepség alatt is jól lehetett hallani. Gyurcsány Ferenc ki is használta a helyzetet, és egy spontán fordulattal beszédében "megfedte" az ünnepségre meghívott, fideszes nagykörősi polgármestert, Czira Szabolcsot, akinek nevét a helyszínen kérdezte meg, és írta fel egy papírra. A polgármester később az Indexnek elmondta, nem tartotta korrektnek a gesztust, hiszen válaszolni nem tudott, és a "dühös embereket" sem tudta megfékezni.

Gyurcsányt, aki kampánykörútját ünnepélyes átadások sorozatával álcázta, szombati turnéján a nagykörősi ellenzékiek fogadták a leghangosabban, bár Ópusztaszeren is akadt belőlük. Nézze meg riportfilmünket a nagykörősi eseményről!