Friderika
9 °C
18 °C

A rendőrség lázadást sejt Budaházy és Toroczkai felhívásában

2007.04.07. 17:14
Lázadás előkészületeire utaló anyagot talált a Kurucinfó és a Mi magunk honlapján a rendőrség, a BRFK szerint a két honlapon található Budaházy és Toroczkai nevével fémjelzett Mindig Újra Kezdjük felhívás és visszaszámláló felveti a bűncselekmény gyanúját.

A rendőrség a fővárosi főügyészséggel együtt arra a következtetésre jutott a szöveg tartalma a "lázadás bűntett előkészületét valósítja meg".


A Mi magunk címlapjáról

E bűncselekményben kizárólag az Nemzeti Nyomozó Irodának (NNI) van hatásköre eljárni, ezért az ügyben eddig összegyűlt információkat, dokumentumokat a BRFK továbbította a nyomozó irodához.

A "Mindig Újra Kezdjük" cím alatt mindössze annyi áll: "Budapest, 2007. április 21.Az év 111. napja, a kezdet napja_Mindenkit hívunk és várunk! - Budaházy György és Toroczkai László"

Budaházy Györgyöt hosszas bujkálás után március 15-én vették őrizetbe a Szabadság téri szovjet emlékmű megrongálása, illetve az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása kísérletének gyanújával. Budaházyt harmincnapos házi őrizetbe helyezte a bíróság.

Toroczkai László, a 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom volt, jelenleg tiszteletbeli elnöke március 15-én részt vett a fővárosi ünnepség megzavarásában, de a zavargásokban nem vett részt. Toroczkai az ír Sinn Fein mintájára Mi magunk néven szervezkedik.

A Mi magunk magát, "mint a történelem első egységes, a határokat figyelmen kívül hagyó kárpát-medencei politikai mozgalma" definálja, akik az MTV-székház tavalyi ostrománál verbuválódtak, és céljuk a "hatalom átvétele", illetve új, a Szent Korona-tanra épült alkotmány.