Eleonóra
-1 °C
2 °C

ORFK: Nyilvánvaló, hogy több gyanúsított lesz a K&H-ügyben

2003.08.16. 17:33
Nem kezeli gyanúsítottként a rendőrség a K&H Bank lemondott vezérigazgatóját, Rejtő E. Tibort. Az ORFK nyomozói szerint nyilvánvalóan nem csak Kulcsár Attila lesz az egyetlen gyanúsított.
Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) nem kezeli gyanúsítottként Rejtő E. Tibort, a Kereskedelmi és Hitelbank (K&H) Rt. lemondott elnökét a brókerbotrány néven elhíresült ügyben - közölte szombaton az MTI-vel a szervezet kommunikációs igazgató-helyettese.

Több gyanúsított lesz

"Jelen pillanatban csak egy gyanúsítottja van az ügynek, mégpedig Kulcsár Attila" - mondta Németh Lajos.

Az igazgató-helyettes a Népszava információjára reagált. A lap szerint a rendőrség eddig azért nem hallgatta ki a K&H Rt. leköszönt vezérigazgatóját, mivel gyanúsítottként fogják majd beidézni.

Németh, hozzátette, ugyanakkor nyilvánvaló a rendőrség számára, hogy a nyomozás előrehaladtával várhatóan több gyanúsítottja is lesz az ügynek.

Nincs vita a nyomozásban

Németh Lajos tagadta a napilapnak azt az információját, hogy szakmai vita hátráltatná a nyomozást. A Népszava tudomása szerint a nyomozók között vita bontakozott ki arról, hogy mikor hallgassák ki a pénzintézet volt vezetőjét.

"A nyomozás során semmilyen szakmai vita nincsen" - közölte.

A rendőrség minden egyes nyomozati cselekményt egyeztet az ügyészséggel, ezáltal fel sem merülhet, hogy bármilyen vita hátráltatná a nyomozást, tette hozzá Németh.

Vígh Szabolcs tagad

Vígh Szabolcs a K&H Equities lemondott felügyelőbizottsági tagja sajtóhírekre reagálva, közleményében tagadta, hogy tudomása volt a brókercégnél történt visszaélésekről.