Betiltottak négy radikális tüntetést

2009.03.15. 13:41

Fél tízkor a zászlófelvonással megkezdődött az ünnep. A Kossuth téren csak kisebb rendbontás volt. Demszky ellen ezren tüntetnek. Betiltottak két esti tüntetést. Délutánig 19 embert állítottak elő, köztük Budaházy Györgyöt. Orbán Viktor sorsfordító változást hirdetett a Várban.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Petőfi: Hát nem is tudom, a tizenharmadik pontba mégis fel kellett volna venni, hogy szebb magyar betűtípust mindenkinek! Ez a Landerer nem ért a szépen ívelt betűkhöz.

    dalajos: Jókai összecsukatta az esernyőket, hogy a népek ne szúrják ki egymás szemét! Mindenki bőrig fog ázni! Csapásokat adunk és csapásokat kapunk!

    IrinyiJóskat: @mindenki: ma népgyűlés a Múzeum-kertben dél után 3 órakor! Mindenki hozzon még egy embert!

    A márciusi ifjak egész nap élőben közvetítik az eseményeket az Indaneten!

  • Demszky után ismét a fehérruhásoké a szobor talapzata. A Magyarország c. dal először pánsípon szólalt meg, most az opuszt Oláh Ibolya énekli. Az esőben álldogáló "tömeg" még mindig a nagyívű főpolgármesteri beszéd hatása alatt áll, talán most mégis kicsírázik a nemzeti összefogás eszméje. Izgatottan várjuk Szijjártó Péter és Ujhelyi István reakcióját.

  • Hősök tere, gárdaavatás: Ifjabb Hegedűs Lóránt beszédében azzal vádolta a kormányt, hogy „a legnagyobb kisebbség szubkultúra alatti tenyészetét is ráuszítja a társadalom többségére". Azzal vádolta az „álreferencia értelmiséget", hogy „nem ejtenek egy könnycseppet sem a magyar áldozatokért, miközben egy református püspök a parlament elnökével megbocsátásra szólít fel a cigánysággal szemben. Szerinte ez azt jelenti, hogy megindult a simonpereszi országhódítás.

  • A közönség kiszúrt két férfit, akik feltehetőleg civilruhás rendőrök és fenyegető ÁVH-zás kíséretében visszavonulásra késztették őket, jelentette tudósítónk a Március 15. térről. Az egyenruhát viselő rendőrök paprikaszprét használtak és kiemeltek három embert a tömegből, de az előállítás pont ott történik, ahol a tömeg el tudná hagyni a helyszínt, így tolakodás van.

  • Budapesten szakad az eső, és a tömeg lassan elvonul a Március 15-e tér közeléből, ahol megzavarták Demszky Gábor beszédét.

    A Hősök terén tart még a gárdaavatás.

    Kettő órakor kezdődött a Fidesz ünnepsége a Várban, ahol Orbán Viktor is beszélni fog.

    Háromkor a Jobbik demonstrációja kezdődik, a rendezvény egyben a párt EP-választási kampánynyitója is.

    Ögt órakor kezdődött volna a Toroczkai-féle radikálisok demonstrációja a Bazilikánál, és egy másik radikális rendezvény a Honvéd és az Alkotmány utca sarkán, de ezeket a rendőrség délben betiltotta.

    A BRFK tájékoztatása szerint országosan 303 ünnepi esemény fejeződött be, jelen pillanatban 29 rendezvény van folyamatban. A budapesti intézkedéseken kívül az országban nem volt máshol rendőri intézkedés.

    16
  • „Ha úgy adódik, természetesen harcolunk, nem félünk a hazánkat bitorlók ávós hadától" - olvasható Toroczkai László, Budaházy György és Zagyva György Gyula felhívásában, amit szombaton tettek közzé a kuruc.info-n. Toroczkai március 12-én tett bejelentést a rendőrségen, hogy vasárnap két helyszínen demonstrációt akar tartani, a rendőrség vasárnap megtiltotta a rendezvények megtartását.

    A szombaton közzétett felhívásban közös uzsonnázásra szólítják fel a „hazafiakat". „Szóval nem akarják a hazaárulók, hogy meg legyenek tojással dobálva? Rendben, akkor mindenkinek elemózsiás táskával kell aznap Budapestre érkezni, benne tojás, sonka, szalonna, kenyér, hagyma, paprika, kinek mi az ízlése." A szervezők arra szólítják fel a falatozókat, hogy kínálják meg Demszkyt, meg akit csak lehet.

  • A Magyar Nemzet Online szerint az Erzsébet hídnál kiemelték a tömegből Budaházy Györgyöt a rohamrendőrök. „Újságírók hada" követi a rendőröket, tudósítónk is megerősítette az értesülést.

  • Elkezdődött a Fidesz március 15-i rendezvénye a várban, a Dísz téren éppen a Nemzeti Dalt szavalják.

  • Budapesten eddig 16 embert állítottak elő, tájékoztatott a BRFK. Demszky beszéde alatt és után hat embert állítottak elő. A BRFK nem kommentálta a Magyar Nemzet értesülését, miszerint Budaházy Györgyöt kiemelték a tömegből az Erzsébet hídnál.

    IMG 7257
  • cikkünk a témában:

    A gárdistának nincs pénze műfogsorra

    Ötödszörre avatott új tagokat a Magyar Gárda a Hősök terén.

  • Két embert előállítottak a Hősök teréről, mert a rendőrök szerint intézkedés alá vonták őket, de ennek ellenére meg akarták zavarni a gárdaavatást.

    Ők is benne vannak a vasárnap előállított tizenhatban.

    A gárdaavatás még tart, most érkezett meg öt-hat rendőrségi kisbusz, jelentette tudósítónk.

  • IrinyiJóska: Körbejárjuk a nagyobb szerkesztőségeket, a cenzúra mellőzésére szólítván fel őket! Most kiderül, ki a legény a gáton!

    Petőfi: Jelenti-e a censura eltörlése az szóvitzek és képrejtvények szabad kinyomtatását? Ha igen, nehéz idők várnak a nemzetre.

    A márciusi ifjak egész nap élőben közvetítik az eseményeket az Indaneten!

  • Fidesz a Dísz téren: Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke rövid bevezetés után belevágott az aktuálpolitikai kérdésekbe, a gazdasági válságról beszél, és arról, hogy Magyarország megalázott helyzetben van, így nem ünnepelhetünk felszabadultan.

    Szerinte a népszavazás óta a hatalom végjátéka zajlik, és üdvös lenne ezt felgyorsítani. Ki is mondta, hogy „a kormánynak mennie kell", majd áttér az EU-választásokra, ami szerinte fontos lépés lehet a váltásban.

  • A szervezők kérésére két embert elvittek a Magyar Gárda avatásáról a Hősök teréről még két órával ezelőtt, a gyülekezés idején, tudtuk meg Tafferner Évától, a BRFK kommunikációs osztályának vezetőjétől. A szóvivő azt nem tudta megmondani, hogy mit követett el a két előállított, a rendőrség a későbbiekre ígér mérleget.

  • Fidesz, Dísz tér: Pokorni arról beszél, egy korszak végére értünk, hasonlóan a 48-es forradalom időszakához. Kisebb verselemzésbe kezd, és Petőfi idézetekkel támasztja alá állítását, de Bródy János dalszövege is előkerül.

    A népek szerény térdrogyasztgatással és zászlólengetéssel reagált a felvezetett Illés-nótára, jelentette tudósítónk.

  • Petőfi Sándor: Jókai nyitva tartó péket keres, pedig már a Nemzetibe kéne mennünk, megrendelni az esti előadást Rózával, hogy ne rögtön kocsmában induljon az ünneplés.

    Jókai: A fiúk egyike sem tudja, játszik-e ma este Laborfalvi Róza. Van egy rézmetszett poszterem róla, szívesen aláiratnám vele. Pokolba a pékkel!

    A márciusi ifjak egész nap élőben közvetítik az eseményeket az Indaneten!

  • Fidesz, Dísz tér: Rogán Antal a régi Magyarországról beszél, amit tiszteltek külföldön, szerinte most a letűnt korba kapaszkodók kudarcot vallottak, a 48-as forradalmároknak viszont sikerült egy új politikát véghez vinni.

    Úgy gondolja, Magyarország a napokban ébred téli álmából, el kell hinni, hogy ki tudunk mászni a gödörből, meg tudjuk változtatni a világot, a kufárok, a hatalmi elit viszont nem akarnak változtatni. „A válságra hivatkozva dagonyáznak a pocsolyában." Arra szólít fel, hogy gondolkozzunk a sikerben.

  • A Hősök terén még tart a gárdaavatás, de tudósítónk szerint legalább 300 készenléti rendőr áll beavatkozásra készen arra az esetre, ha elszabadulnának az indulatok. Az Andrássy utat teljes szélességében rendőrsorfal védi, hogy az esetleg meginduló tüntetők ne a Belváros felé vegyék az irányt.

  • cikkünk a témában:

    Nem volt kézfogásbotrány a díjátadásokon

    Hegedűs D. Géza, Gáspár Sándor, Rajk László, Kováts Adél, Sándor Pál és Schmidt Egon Kossuth-díjas lett, a Megyeri-híd tervezői Széchenyi-díjasok. Kányádi Sándor kapta a nagykeresztet, Ráday Mihály, Aján Tamás, Maár Gyula és Sándor György középkerersztet, Marton László is, de csillaggal. Többek közt. Ezúttal mindenki mindenkivel kezet fogott.

  • Fidesz, Dísz tér: Orbán Viktor a gazdasági válsággal kezdi beszédét, párhuzamot von a 48-as bécsi forradalom kitörése és Magyarország jelenlegi pénzügyi helyzete között.  

    „Az elaggott, kudarcot vallott világ ellenáll, amíg csak tud, nem mond le a hatalmáról." Arról beszél, hogy 48-ban az új világ meg akart születni, egymás után törtek ki a forradalmak, Magyarországon győzelem született, bár megtorlások még voltak, de a változás elindult.

  • IrányiDániel: Forradalom ide vagy oda, háborgó gyomrunknak ebédszünetre van szüksége! Degré felveti, hogy menjünk ki a Fehér Lóba, de én még a Blaháig sem vagyok hajlandó elmenni!

    A márciusi ifjak egész nap élőben közvetítik az eseményeket az Indaneten!

  • Fidesz, Dísz tér: Orbán Viktor arról beszél, hogy a nagy titokra, hogy hogyan érték el a változást 48-ban, minden évben március 15-én keressük a választ. Ők is ugyanolyan földi halandók voltak, mint amilyenek mi vagyunk, csak tudtak hinni abban, hogy az akaratuk változtatni tud a világon. Hinni kell a szabad akaratban, mert ettől rettegnek ellenfeleink, ezért tartja a hatalom golyózáporban önbecsülésünket, mert tudják, hogyha elhisszük, mi is megváltoztatjuk a világot. „A hitért meg kell küzdeni!" - mondja a Fidesz elnöke.

  • cikkünk a témában:

    A vezetők ünnepelnek, a nép kizárva

    A mandarint és az almát is elvették az embertől, ha be akart jutni a zászlófelvonásra. Magányos állami apparátus és őrizetbe vétel a Kossuth téren.

  • Fidesz, Dísz tér, Orbán Viktor: Az elmúlt hét esztendő nem része a rendszerváltásnak, a hatalom restaurálni akarja a múltat, azokat az eszközöket alkalmazza, amelyek a rendszerváltás előtt is csődbe vitték az országot. A kilencvenes évek elején lebomlott a régi világ, de a helyére nem épült új, ezért maradt rajtunk a szocialista restauráció.

    Az ország csődbe jutott, hitelekből élünk, az embereket elbocsátják, újabb megszorító csomagok lépnek életbe, ezek helyett új irányba kell fordulni, meg kell újulni, nem válságcsomagokra van szükség. Lépést kell tartani az európai világgal!

  • cikkünk a témában:

    Orbán feat.Pataki

    A miniszterelnök és a muzsikus összefonódó gondolatai a rendszerváltásról, az ellenségekről, a reményről, a megálmodott jövőről.

  • Fidesz, Dísz tér, Orbán Viktor: Fel kell morzsolni a múlt őrzőit, vissza kell követelni a saját hazánkat, senki előtt nem kell meghunyászkodnunk. A történelmünk azt bizonyítja, hogy mindig vissza tudtuk szerezni a hazánkat, az idő kerekét nem lehet visszaforgatni, a sorsfordító változás közel van.

    „Magyarország azé, aki küzd érte, a dolgozik érte, aki szereti akkor is, amikor nehéz" - mondja a Fidesz elnöke, szavaira tapssal reagál a közönség. Eljön az igazság pillanata, a hatalom kudarcot vallott, zárja szavait Orbán Viktor.

  • A Fidesz Várban tartott rendezvényének zárásaként színpadra szólították a Fidesz fővárosi polgármestereit, Nagy Gábor Tamást, Láng Zsoltot, Bús Balázst, Pokorni Zoltánt, Riz Leventét, Rogán Antalt, illetve Németh Zoltán alpolgármestert. A tömeg megtapsolta őket.

    02
  • Petőfi: Jókai az imént az "unió" szó kimondása közben egy fél sertésfejét öklendezé az asztalra. Degré váratlanul kirohant az utcára, utána a többiek, megyek én is.

    IrinyiJóska: @Haynau: annyit mondok: somlói galuska! Még a fánkot is el tudták rontani Bécsben, piha!

    A márciusi ifjak egész nap élőben közvetítik az eseményeket az Indaneten!

  • Megkezdődött a jobbik rendezvénye a Deák tér mellett, a Bajcsy Zsilinszky út aszfaltján. Jelenleg "nemzeti érzelmű" zenekarok koncerteznek, a szimpatizánsok folyamatosan gyülekeznek. A helyszínen több tucat rendőr vigyázza a rendet, de a 200 méterre lévő Madách téri ideiglenes rendőri pihenőhelyen sok száz egyenruhás áll bevetésre készen.

  • cikkünk a témában:

    Morvai nem támogatja a halálbüntetést

    A Jobbik EP-választási listavezetője erről megpróbál mindenkit meggyőzni a párton belül is.