Betiltottak négy radikális tüntetést

2009.03.15. 20:42

Fél tízkor a zászlófelvonással megkezdődött az ünnep. A Kossuth téren csak kisebb rendbontás volt. Demszky ellen ezren tüntetnek. Betiltottak két esti tüntetést. Délutánig 19 embert állítottak elő, köztük Budaházy Györgyöt. Orbán Viktor sorsfordító változást hirdetett a Várban.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Bazilikánál tüntető maroknyi csoport már hazamenne, miután őrizetbe vették Toroczkait, de egyelőre a rendőrök sorfala miatt nem tudnak mozdulni. Tudósítónk jelentése szerint jelenleg Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti listavezetője egyezkedik a rendőrökkel az elvonulásukról. Felmerült annak a lehetősége, hogy egyéni átvizsgálás után az emberek hazamehetnek.

  • Lassan véget ér a tüntetés a Bazilikánál, ahol száz embert – ötven újságírót és a kemény magot – kerítettek körbe a rendőrök. Aki ki akar menni, azt igazoltatják, és átvizsgálják, de szabadon távozhat.

  • Békésen távoznak a tüntetők a Bazilikától, miután a rendőrség egyesével átvizsgálja őket. Tudósítónk szerint rend van és béke.

  • cikkünk a témában:

    Tizenöt fiatal kapott Márciusi Ifjak Díjat

    Tizenöt fiatal tehetségnek adományozták az idei Márciusi Ifjak Díjat a Művészetek Palotájában megrendezett ünnepségen. A 35 év alatti tudományos szakembereket, művészeket, sportolókat héttagú zsűri javasolta. A fiatalok a díjátadó előtti beszélgetésen elmondták, az elismerés erőt ad a munkához és fontosnak tartják, hogy átadják tudásukat.

  • Kiszorították a demonstrálókat a Bazilika elől a rendőrök; a József Attila utcánál könnygázt vetettek be a rendőrök - jelentette a helyszínről az MTI tudósítója vasárnap este.

    A könnygáztól többen rosszul lettek a csoport tagjai és a rendőrsorfalban állók közül is. Morvai Krisztinát, a Jobbik európai parlamenti listavezetőjét és Gaudi-Nagy Tamás ügyvédet is érte a könnygáz.

    A helyszínre mentőt hívtak.

    Morvai Krisztina szerint többször megütötték és megrugdosták a rendőrök.

    (MTI)

  • Vasárnap este háromnegyed tízre 35-re nőtt az előállítottak száma.

  • Március 14-én és 15-én a rendőrség országosan összesen 674 rendezvényt biztosított, ebből 122-t Budapesten, tájékoztatott a BRFK. A biztosításban a két nap alatt az országban összesen több mint 8000 rendőr vett részt, ebből közel 6500 vasárnap. Budapesten vasárnap 3180 volt szolgálatban. Vidéken a rendezvények biztosítása során rendőri intézkedésre nem került sor, azok rendben lezajlottak.

  • cikkünk a témában:

    Könnyes búcsú a naptól

    A Bazilikánál egy kis békétlenkedéssel búcsúzott a nemzeti ünnep. Toroczkay és Morvai a Kreszt betartva sem közlekedhetett. Másnap reggelre a nemzet magva a Gyorskocsi utcába készül.