Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bencze: Ellentmondásosak voltak a vári demonstráció rendőri intézkedései

2009.04.21. 10:53 Módosítva: 2009-04-21 10:53:55
Az országos rendőrfőpitány jelentést kér a BRFK-tól, mert szerinte ellentmondás van az április 18-i, a Budai Várban megtartott holokauszttagadó rendezvény helyszíni és utólagos rendőri intézkedései között.

A rendezvényen elhangzott beszédek tartalma alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn nyomozást rendelt el két ember ellen, közösség elleni izgatás gyanújával. A szombati rendezvényen a helyszínt biztosító rendőrök viszont még nem láttak okot a beavatkozásra. Az eset tisztázása érdekében Bencze József r. altábornagy a BRFK vezetésétől kér jelentést.

 

Bencze utasította a biztosításban résztvevő parancsnokokat, hogy nagyobb figyelemmel kövessék a rendezvények jogszerűségét, és azok megsértése esetén azonnal intézkedjenek.

A Budai Várban szombaton szélsőjobboldali szervezetek tüntettek. A demonstráción Dósa istván, a Magyar Gárda volt főparancsnoka kijelentette: semmi nem igaz a holokausztból. A felvonuláson mintegy 60, gárdista-egyenruhát viselő személy is részt vett. A Magyar Gárda szerint a szervezet hivatalosan nem képviseltette magát.