A Hospinvest szerint nem állnak a nem sürgős műtétek

2009.04.24. 13:19 Módosítva: 2009.04.24. 13:19
Nem igaz, hogy "állnak" a nem sürgős sebészeti beavatkozások a Hospinvest által működtetett kórházakban, cáfolta az erről szóló sajtóhíreket a cég. Közleményük szerint egyes szemműtéteket valóban szüneteltetnek, ettől függetlenül azonban nincs fennakadás az intézményekben.

A Heti Válasz Online szerdán azt írta, hogy állnak a nem sürgős sebészeti és szemészeti műtétek a Hospinvest által működtetett Heves megyei kórházakban és Kiskunhalason. A cikk szerint Kollányi Gábor, a Hospinvest elnöke azonnal leállíttatta a nem sürgős műtéteket, a betegeket pedig arról értesítették, hogy egy hónappal elhalasztják az operációkat.

A Hospinvest ugyanakkor cáfol, pénteki közleményük szerint valótlant állít az újság, amikor azt írja: "állnak" a nem sürgős sebészeti beavatkozások a HospInvest kórházcsalád intézményeiben, valamit "üresen állnak a műtők, az orvosok csak a sürgős eseteket látják el". A cég közleménye szerint a valóság az, hogy egyes szemműtétek átmeneti szüneteltetésétől eltekintve semmilyen fennakadás nincs a kórházcsalád intézményeinek ellátásában. A lap állításával ellentétben nem csak a sürgős eseteket látják el, a tervezett beavatkozások továbbra is folynak, és ezt az ÁNTSZ vizsgálati jegyzőkönyvei is tanúsítják.

A Hospinvest közleménye szerint a lap cikke illeszkedik a cég elleni legújabb lejárató kampányba. Kollányi Gábor elnök leszögezte, a HospInvest határozottan visszautasítja a felelőtlen rémhíreket és a továbbiakban is határozottan, a jog minden eszközével fel fog lépni azok ellen, akik ilyen és ehhez hasonló rágalmat terjesztenek.

A Hospinvest jelenleg is tárgyal beszállítóival és partnereivel a tartozások átütemezéséről. Mindez a kórházcsalád intézményeiben a folyamatos ellátást nem veszélyezteti.