Bertalan
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Tisza István dédunokái nem adják nevüket a Gárdához

2009.05.26. 22:57
Tiltakoznak Tisza István dédunokái a Magyar Gárda Békés megyei szervezetének névválasztása miatt - írta a Békés Megyei Online (BEOL) kedden.

A Magyar Gárda megyei szervezete ugyanis április 25-én vette fel az egykori miniszterelnök nevét, ám ezzel nem értenek egyet a leszármazottak. Mint a BEOL-hoz eljuttatott közleményükben írták: "Gróf Tisza István (…) dédunokái elhatárolódunk, és határozottan tiltakozunk az ellen, hogy a Magyar Gárda Békés megyei szervezete felvegye dédapánk, gróf Tisza István nevét, mivel az ő eszmeisége teljesen ellentétes a Magyar Gárda gondolatmenetével, viselkedésével és ténykedésével. Határozottan tiltakozunk az ellen, hogy az említett szervezet bármilyen módon használja dédapánk nevét".

Az internetes portálnak Tóth Zoltán, a Magyar Gárda gróf Tisza István nevű Békés megyei századának vezetője közleményben reagált. Mint írta, sajnálattal értesültek, hogy a volt miniszterelnök családja, és leszármazottai tiltakoznak a névválasztás ellen, és hogy a névadó eszmeisége teljesen ellentétes a Magyar Gárda gondolatmenetével.

Tóth Zoltán ezért arra kéri a családot, hogy egy beszélgetésen, akár a sajtó nyilvánossága előtt számolhasson be nekik a gárda eszmeiségéről, és arról, miért választották Tisza Istvánt névadónak.