Újabb eljárás Budaházy ellen

2009.10.07. 15:39
A Budapesti Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsította meg Budaházy Györgyöt.

Hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsította meg a Budapesti Nyomozó Ügyészség Budaházy Györgyöt, amiért március 15-ei előállítása során rátámadt a rendőrökre, derült ki szerdán a Fővárosi Főügyészség közleményéből.

A gyanúsítás lényege, hogy "B. György" március 15-én a kora délután a fővárosban, a Március 15. téren tartott rendezvény után a rendőrség előállította, de az előállítás során Budaházy megkísérelte lefejelni, majd szándékosan megrúgta az egyik rendőrnőt. Később pedig az Erzsébet híd lábánál megtaszította az őt előállító három rendőrt. A gyanúsított nem tett vallomást, a gyanúsítás ellen panasszal élt, közölte az ügyészség.

Emlékezetes, hogy a Március 15. térről többeket előállított a rendőrség Demszky Gábor beszéde után.

Budaházy Györggyel szemben a Központi Nyomozó Főügyészség is eljárást folytat, a főügyészség szerint ugyanis Budaházy 2007. elején egy több személyből álló, Hunnia mozgalomnak nevezett csoportot hozott létre és vezetett azért, hogy országgyűlési képviselők elleni támadásokkal - őket megfélemlítve - befolyásolják a parlamenti döntéseket. Budaházy ebben az ügyben előzetes letartóztatásban van.

Budaházy György az Erzsébet híd 2002-es lezárásával híresült el, később számos tüntetést szervezett, részt vett a Szabadság téri szovjet emlékmű megrongálásában is. A Fővárosi Bíróság szeptember 16-án felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte nem jogerősen az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészületével vádolt Budaházy Györgyöt tucatnyi internetes írása miatt.